Zakenblad Forbes schat het vermogen van president Donald Trump op iets meer dan 2 miljard dollar.

Gecombineerd met de individuele vermogens van zijn kinderen en de rest van de familie Trump komt hun gezamenlijke vermogen naar schatting uit op meer dan 3 miljard dollar.

De Trumps geven hun geld makkelijk uit. Ze bezitten een uitgebreide vastgoedportefeuille, helikopters en kopen dure kleding.

Een nichtje van president Donald Trump publiceert in augustus een boek waarin ze licht werpt op de financiën van de president. Mary L. Trump is de dochter van de oudere broer van Donald Trump en beschikt naar eigen zeggen over geheime belastingdocumenten van de roemruchte familie.

Het vermogen van Donald Trump wordt momenteel geschat op iets meer dan 2 miljard dollar door zakenblad Forbes. Sinds het uitbreken van de coronapandemie is zijn geschatte fortuin met ongeveer 1 miljard dollar gezakt.

Ook de kinderen van Trump zijn niet onbemiddeld. Zoons Eric Trump en Donald Trump jr. hebben een vermogen van respectievelijk 150 à 300 miljoen dollar en 200 miljoen dollar, volgens de financiële site Cheat Sheet.

Dochter Ivanka Trump is de rijkste van de kinderen van Donald Trump. Zij heeft samen met haar man Jared Kushner een geschat vermogen van 762 miljoen dollar, zo meldde CNN in 2017 op basis van financiële documenten van het Witte Huis..

Ivanka is zakelijk het meest zelfstandig en lanceerde onder meer een eigen sieraden- en kledinglijn.

Lees ook: Dit moet je weten over de 5 kinderen van Donald Trump.

Het gezamenlijke vermogen van de familie Trump wordt geschat op meer dan 3 miljard dollar.

De familie staat bekend om z’n luxueuze levensstijl. Van dure appartementen en prijzige kleding tot een vloot van privéhelikopters. Kijk hieronder hoe de Trumps miljoenen uit hun miljardenvermogen spenderen.


Het netto vermogen van Donald Trump wordt geschat op ruim 2 miljard dollar. Sinds het uitbreken van de coronacrisis is zijn vermogen met circa 1 miljard dollar gedaald.

Foto: Pool/Getty Images

Bron: Forbes


Trump exploiteert zijn merknaam via diverse productlicenties. De waarde daarvan wordt geschat op ongeveer 42 miljoen dollar. 

Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Bron: Forbes


Zo’n 455 miljoen dollar van zijn vermogen bestaat uit persoonlijke eigendommen en contante middelen. Trump heeft naar schatting ongeveer 160 miljoen dollar aan cash om direct uit te geven, volgens Forbes.

Foto: AP Images

Bron: Forbes


Trump stak ongeveer 66 miljoen dollar in zijn verkiezingscampagne van 2016, blijkt uit onderzoek naar campagnefinanciering van persbureau Reuters.

Foto: Associated Press/Evan Vucci

Bron: Fortune


Trump bezit onder meer een Cessna-privéjet die ruim 15 miljoen dollar kostte bij aankoop. In 2016 had het vliegtuig een occasionwaarde van 3,2 miljoen dollar.

Foto: John Locher/AP Images

Bron: The New York Times


Ook is Trump eigenaar van drie Sikorsky-helikopters. Naar schatting heeft hij zo’n 750.000 dollar besteed aan de herinrichting van het interieur, inclusief de wandafwerking met panelen van 24-karaats goud.

Foto: Scott Halleran/Getty Images

Bron: The New York Times, CNBC


De twee vliegtuigen en drie helikopters die Trump bezit, zijn bij elkaar naar schatting 32 miljoen dollar waard.

Foto: Matthew Busch/Getty Images

Bron: Forbes


Trump heeft ook een collectie voor op de weg. Naar verluidt bezit hij een vintage Rolls-Royce Silver Cloud, een Rolls-Royce Phantom, een Maybach, een Ferrari en een Mercedes-Benz 3600. Ook zou hij Melania een SLR McLaren van 455.000 dollar cadeau hebben gedaan.

Foto: Scott Olson/Getty Images

Bron: The Washington Post


Trump heeft wel wat met Brioni-kostuums die 5.250 dollar tot 6.900 dollar per stuk kosten. Het merk stak hem in het pak tijdens de opnames van The Apprentice. Trump begon ervoor te betalen tijdens zijn presidentscampagne in 2016.

Foto:  Scott Olson/Getty Images

Bron: Business of Fashion


Melania heeft ook een voorliefde voor dure mode. Ze is gespot met een 2.095 dollar kostende capejurk van Givenchy tijdens het bal van het Rode Kruis. En tijdens een diner in het Witte Huis droeg ze een met pailletten bezette jurk van Monique Lhuillier die 7.995 dollar kost. Het is allemaal niets vergeleken met het Dolce & Gabbana-jasje van 52.000 dollar waarmee ze een keer de auto uitstapte.

Foto: Alex Wong/Getty Images

Bron: Cheat Sheet, Cheat Sheet


Melania heeft zich voor verschillende gelegenheden ook in meer casual en betaalbare mode gehesen, zoals een outfit van Converse, waarvan de kleding al voor minder dan 50 dollar te koop is in de winkel. 

Foto: Andrew Harnik/Shutterstock

Bron: Business Insider


Melania wilde een ‘glam room’ in het Witte Huis maken, zei haar visagist Nicole Bryl ooit tegen US Weekly. De first lady heeft ook een haarstylist om haar look compleet te maken. Die komt ‘aan huis’ en reist met haar mee. 

Foto: Getty Images/Win McNamee

Bron: Cheat Sheet


Melania is fulltime moeder en weigert geld uit te geven aan een nanny. Haar zoon Barron kleedt ze in pakken en ze houdt zijn huid gehydrateerd door hem in te smeren de vochtinbrengende crème Caviar Complex 6 van haar eigen merklijn, zei ze in 2013 tegen ABC News. Barron was toen 7 jaar. 

Foto: Associated Press/Evan Vucci

Bron: Business Insider, ABC News


Barron ging naar Columbia Grammar and Preparatory School in New York, die 40.000 dollar per jaar kost. Nu gaat hij naar St. Andrew’s Episcopal School in Maryland, die ook 40,000 dollar per jaar kost. 

Foto: Mark Wilson/Getty Images

Bron: Cheat Sheet, The Washington Post, CNN


Voordat ze naar het Witte Huis verhuisden, woonden Donald, Melania en Barron met z’n drieën in een penthouse van 54 miljoen dollar in de Trump Tower in New York. Trump heeft naar verluidt gezegd dat het penthouse 33.000 vierkante meter telt, maar gemeentedocumenten geven aan dat het eigenlijk 10.996 vierkante meter is.  

Foto: Mark Lennihan/AP Photos

Bron: Forbes


De Trumps hebben ook onroerend goed in een zonniger klimaat, zoals hun privé-eiland Le Chateau Des Palmiers in St. Martin, met een waarde van 13 miljoen dollar.

Foto: Le Chateau Des Palmiers. Bron: Google Maps

Bron: Business Insider


Ze hebben ook een landhuis van 39.000 vierkante meter in de stad Bedford in New York. De Trumps hebben naar verluidt 7,5 miljoen dollar betaald voor Seven Springs, waar ze op gezette tijden uitblazen. Het huis zou nu 24 miljoen dollar waard zijn.

Foto: Craig Ruttle/AP Photos

Bron: Business Insider, Business Insider


Dan zijn er nog de twee huizen in Sterling, Virginia, die samen 1,5 miljoen dollar waard zijn – en drie huizen in Palm Beach, goed voor 25 miljoen dollar.

Foto: Palm Beach. Bron: pisaphotography/Shutterstock

Bron: Business Insider


Maar het merendeel van Trumps vermogen zit niet privé in onroerend goed. Ongeveer 1,2 miljard dollar van Trumps vermogen bestaat uit commercieel vastgoed zoals hotels, kantoren en winkels; 148 miljoen dollar bestaat uit residentieel onroerend goed.

Foto: Alex Wroblewski/Getty Images

Bron: Forbes


Dan is er nog de 217 miljoen dollar aan golfbanen en clubs die hij hier en daar bezit, van de VS tot Schotland en Ierland. 

Foto: Goshorn/Media Punch via AP

Bron: Forbes


Daaronder valt ook het 8 hectare tellende landgoed Mar-A-Lago in Palm Beach, met een waarde van 170 miljoen dollar. Een optrekje met  58 slaapkamers, 33 badkamers, 12 open haarden en 3 schuilkelders. Trump kocht het naar verluidt voor 10 miljoen dollar. 

Foto: Joe Raedle/Getty Images

Bron: Business Insider, Forbes


De liefde voor vastgoed zit diep bij de familie Trump. Zoon Eric en diens vrouw Lara hebben naar verluidt twee woningen: een appartement van 2 miljoen dollar in Trump Parc East en een huis in Westchester, meldde Town & Country in 2016.

Foto: Frank Franklin II/AP Photos

Bron: Town & Country


Net als zijn broer heeft Donald Trump Jr. ook onroerend goed in Manhattan. Hij kocht twee appartementen in de wolkenkrabber The Sovereign voor respectievelijk 1,5 miljoen dollar en 1,1 miljoen dollar, meldde Town & Country. Hij zou de twee appartementen hebben samengevoegd.

Foto: Donald Trump Jr. Bron: Sue Ogrocki/AP

Bron: Town & Country


Beide broers zijn jagers op groot wild, een dure hobby. Een 14-daagse witteneushoornjacht kan wel 66.790 dollar kosten.

Foto: Dan Kitwood/Getty Images

Bron: Cheat Sheet, USA Today


Ondertussen bouwt Ivanka Trump gestaag haar eigen imperium. Tussen 1 januari 2016 en 31 mei 2017 verdiende ze minstens 13,5 miljoen dollar, blijkt uit documenten die het Witte Huis heeft vrijgegeven. Meer dan 5 miljoen dollar kwam van het Ivanka Trump-merk en meer dan 2,5 miljoen dollar van de Trump Organization. Ook harkte ze bijna 800.000 dollar binnen met boeken en tv-werk. 

Foto: Andrew Harnik/Shutterstock

Bron: CNN


Gecombineerd zijn de activa van Ivanka Trump en haar man Jared Kushner minstens 207 miljoen dollar waard, maar ze zouden volgens de documenten meer dan 762 miljoen dollar kunnen bedragen.

Foto: Manuel Balce Ceneta/Shutterstock

Bron: CNN


Daarbij hoort ook een kunstcollectie van 25 miljoen dollar.

Foto: Ivanka and Jared’s kunstcollectie. Bron: r.nagy/Shutterstock

Bron: CNN


Hun huwelijk bij de Trump National Golf Club in 2009 zou het paar minstens 1 miljoen dollar hebben gekost, speculeerden sommige media. 

Foto: Rob Carr/Getty Images

Bron: Cheat Sheet


Zodra Trump in het Witte Huis trok, verhuisden Ivanka en Jared naar Washington DC, waar ze naar verluidt een huis van 5,5 miljoen dollar huren in de chique wijk Kalorama. Ze hebben ook een vier slaapkamers tellend penthouse op Trump Park Avenue.

Foto: Pool/Getty Images

Bron: Cheat Sheet, Town & Country, New York Times


Net als haar stiefmoeder gaat Ivanka gekleed in een mix van high-end en ‘normale’ mode. Ze draagt een 6.280 dollar kostende jurk en jas van Oscar de la Renta net zo goed als een Target-jurk van 35 dollar.

Foto: Pool/Getty Images

Bron: Cheat Sheet


Donald Trump betaalde altijd de opleiding van zijn dochter Tiffany, zei een bron tegen People Magazine. Ze ging naar de Universiteit van Pennsylvania en studeerde in 2020 af aan de Georgetown Law School, die meer dan 60.000 dollar per jaar kost.

Foto: Alex Wong/Getty Images

Bron: People, Cheat Sheet, The Washington Post, Georgetown Law School


Als ze niet op school zit, besteedt Tiffany geld aan vakantie, van een Italiaanse zeiltocht en een excursie in Boedapest tot zomers in Southampton en bezoekjes aan de Bahamas.

Foto: ZGPhotography/Shutterstock

Bron: Cheat Sheet


Ze is gespot met Aquazarra-schoenen van 725 dollar en droeg ook couture van ontwerper Daniel Basso – wiens creaties duizenden dollars kunnen kosten – tijdens verschillende formele gelegenheiden.

Foto: Astrid Stawiarz/Getty Images

Bron: Teen Vogue, Cheat Sheet


Over de filantropische inspanningen van Trump is discussie, maar in 2009 schonken hij en Melania 5.000 dollar tot 9.999 dollar aan de Police Athletic League van de stad New York. Hij heeft ook 1 miljoen dollar van zijn eigen geld gedoneerd aan de hulp voor orkaan Harvey in 2017.

Foto:  Chip Somodevilla/Getty Images

Bron: The New Yorker, GOBanking Rates, The Washington Post

Lees meer over Donald Trump: