De rijkste vrouw ter wereld is MacKenzie Scott met een vermogen van 68 miljard dollar, omgerekend zo’n 57 miljard euro.

De ex-vrouw van Jeff Bezos streeft L’Oreal-erfgename Françoise Bettencourt Meyers voorbij.

Scott tekende het Giving Pledge-initiatief, waarmee ze belooft het grootste deel van haar vermogen weg te geven.

Het afgelopen jaar doneerde ze al voor zo’n 1,7 miljard dollar aan goede doelen. Dat bedrag verdiende ze in een week weer terug op de beurs.

MacKenzie Scott is met een vermogen van 68 miljard dollar, omgerekend zo’n 57 miljard euro, de rijkste vrouw ter wereld. De filantrope en succesvol auteur is de ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld.

Scott is volgens de Bloomberg Billionaire Index Françoise Bettencourt Meyers, een erfgename van L’Oreal, voorbijgestreefd. Bettencourt Meyers heeft een aandeel van 33 procent in de cosmeticafabrikant en een vermogen van 66,8 miljard dollar, omgerekend ruim 56 miljard euro.

Scott en Bezos scheidden in 2019, waarbij Scott een aandelenpakket verkreeg met een geschatte waarde van 38 miljard dollar. De waarde van haar belang in Amazon is sindsdien alleen maar gestegen.

In juli schreef Scott dat ze het afgelopen jaar 1,7 miljard dollar aan verschillende goede doelen heeft geschonken. Het zou gaan om doelen die opkomen voor LHBTQ-rechten, rassengelijkheid, volksgezondheid en het klimaat.

Scott wil het grootste deel van haar vermogen doneren aan goede doelen

Business Insider becijferde eerder al dat Scott tegen het einde van de week waarin ze haar blogpost schreef, dat bedrag al terug had verdiend. Door de stijgende beurskoers van Amazon maakte ze haar verlies in vermogen direct weer goed.

In 2019 ondertekende Scott het Giving Pledge-initiatief. De ondertekenaars, waaronder Microsoft-oprichter Bill Gates en Facebook-topman Mark Zuckerberg, beloven het grootste deel van hun rijkdom uiteindelijk aan een goed doel te schenken.

Scott is de rijkste vrouw op de lijst van Bloomberg en nummer 12 op de volledige rangschikking, achter techmiljardairs als Gates, Zuckerberg en Tesla-oprichter Elon Musk.

De 16 rijkste Amerikanen in de Bloomberg Billionaires Index en Forbes Billionaires List zijn samen meer dan 1 biljoen dollar waard. De top bestaat vooral uit techondernemers, maar in de hoogste regionen komen ook andere bekende figuren voor, zoals leden van de machtige Koch- en Walton-families.

Lees meer over miljardairs: