PERSBERICHT

  • LetSmile haalt investeerder én digitale expert Klaas Kersting aan boord
  • Met behulp van de investering van Kersting is de Nederlandse aanbieder van onzichtbare beugels van plan verder uit te breiden en het team rond LetSmile uit te breiden
  • LetSmile staat voor betaalbare en onzichtbare beugels en innovatieve technologie: eigen software met de nieuwste telemedicine-technologie stelt het telemedicine bedrijf processen te optimaliseren
  • Als eerste bedrijf is Europa begint LetSmile met ‘Digitale scan op locatie’, voor nog meer gemak en snelheid in het proces.
  • Het credo van LetSmile is om onzichtbare beugels voor iedereen betaalbaar te maken en de dragers ervan te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen

Het Nederlandse bedrijf LetSmile, bekend om zijn betaalbare en onzichtbare beugels, haalt investeerder Klaas Kersting aan boord. Met de investering van Kersting wil de online aanbieder van zijn betaalbare en handige onzichtbare beugels verder uitbreiden naar het buitenland.

LetSmile startte begin 2021 en staat vandaag, 1,5 jaar later, voor bijzonder betaalbare en onzichtbare beugels, die verkrijgbaar zijn voor een prijs tussen de € 1.090 en 1.590, afhankelijk van de complexiteit. Dit is gemiddeld gezien 50% goedkoper dan de marktprijzen voor vergelijkbare behandelingen. De consultatie en de voorbereidende procedures voor de behandeling, en het monitoren tijdens de behandeling vinden volledig online plaats en onder de voortdurende leiding en supervisie van een tandarts. De beugels worden gemaakt door ervaren tandtechnici in het laboratorium in Duitsland.

LetSmile werkt met een modern telemedisch proces dat kosten en tijd bespaart. Het doel van het team rond oprichter Tony van der Zanden is om dragers van LetSmile beugels te helpen om nieuw zelfvertrouwen te krijgen. “In het verleden waren beugels extreem duur. Met LetSmile willen wij de vreugde van een mooie glimlach beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen,” zegt oprichter Tony van der Zanden.

In 2022 krijgt het bedrijf een nieuwe impuls om zich verder te positioneren: In maart 2022 kondigde ondernemer Klaas Kersting een investering aan die gebruikt zal worden om het merk in het buitenland uit te breiden. Serial entrepreneur Kersting is een ervaren ondernemer met zijn fundamenten in de gaming industrie (Gameforge AG, Phoenix Games, o.a.) en heeft ook talrijke succesvolle investeringen in de gaming- maar ook eCommerce sector. Nu wil hij samen met LetSmile verder schrijven aan het succesverhaal van het telemedicine bedrijf. “Ik heb altijd een hekel gehad aan naar de tandarts gaan. Het kost tijd en meestal zit je je daar maar af te vragen waarom je hier bent.” Zijn investering in LetSmile is bedoeld om de verdere uitbreiding van het telemedicine bedrijf te financieren. Ook het team en de IT zullen verder worden uitgebreid. “LetSmile brengt alles mee om het nummer één telemedicine bedrijf te worden in de groeiende markt voor tandheelkundige esthetiek,” zegt Kersting. “LetSmile werkt volledig online, on-demand, met intelligente automatisering die de cliënten van LetSmile geld en tijd bespaart die online consults en behandelingen thuis mogelijk maakt.” Naast zijn financiële bijdrage brengt Kersting een diepgaande kennis en een uitgebreid netwerk in het bedrijf.

Deze zomer zijn wij als eerste bedrijf in Europa begonnen met de uitrol van digitale scans op locatie. Met portable scanners gaan wij thuis of op werk langs bij onze cliënten zodat we het proces nog gemakkelijker en accurater laten verlopen in vergelijking met het maken van tandafdrukken. Binnen 6 minuten zijn je tanden gescand en ontvang je van ons een digitale simulatie van het eindresultaat én de verschuiving die je gebit maakt tijdens de behandeling met onze onzichtbare beugels.

Over LetSmile

LetSmile werd in December 2020 opgericht onder leiding van start-up expert Tony van der Zanden. LetSmile biedt het rechtzetten van tanden aan door middel van onzichtbare beugels, de zogenaamde ‘aligners’. Daarbij vinden consultatie en behandeling remote plaats en passen dus ideaal in onze moderne tijd, waarin inefficiënte reis- en wachttijden zoveel mogelijk vermeden moeten worden. De consultatie en de voorbereidende procedures voor de behandeling, zoals het beoordelen van de tanden, vinden volledig online plaats en onder de voortdurende leiding en supervisie van een tandarts. De onzichtbare beugels worden gemaakt door ervaren tandtechnici. LetSmile is er in geslaagd zijn activiteiten in de afgelopen anderhalf jaar uit te breiden in Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Het doel van het Nederlandse bedrijf is om een mooie glimlach voor meer mensen toegankelijk te maken en hen zo aan meer zelfvertrouwen te helpen.