Premium content ophalen
  • Harvard-psycholoog en auteur Susan David heeft een vierstappenplan bedacht voor het ontwikkelen van incasseringsvermogen op het werk.
  • De voordelen van emotionele wendbaarheid op de werkvloer zijn meer dan alleen mentaal.
  • Emotionele wendbaarheid kan volgens David een positieve impact hebben op de omzet, de merkwaarde en de motivatie en betrokkenheid van het personeel.

Incasseringsvermogen is de belangrijkste eigenschap die leiders nodig hebben om te kunnen omgaan met de voortdurende onzekerheid die door de coronapandemie wordt veroorzaakt. Dat vindt auteur Susan David die tevens psycholoog is bij de Harvard Medical School.

Een belangrijk element bij het ontwikkelen van incasseringsvermogen is het leren omgaan met heftige en onaangename emoties die in moeilijke situaties ontstaan, vertelde David tegen Insider. Ook het personeel moet daar de ruimte voor krijgen, benadrukt de psycholoog.

David, die een vierstappenplan heeft bedacht voor het ontwikkelen van wat zij in haar gelijknamige boek “emotionele wendbaarheid” (Emotional Agility) noemt, zegt dat Covid-19 aan het licht brengt wat de tekortkomingen zijn bij huidige werkprocessen.

Premium content ophalen