De financiële markten hebben de mogelijkheid van een no deal-Brexit nog niet ingeprijsd, hoewel dat momenteel het grootste risico voor de markten is.

Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Volgens Knot is er bij een Brits vertrek zonder deal de mogelijkheid dat er “een significante prijsaanpassing” plaatsvindt. Ook zou het pond volgens hem onder druk komen te staan.

Komende week probeert het Britse Lagerhuis verder het voortouw te nemen in het bepalen van de vervolgstappen nu de door premier May onderhandelde deal vrijdag voor de derde keer werd afgewezen door het parlement.

Maandag staat er een nieuwe reeks zogenoemde ‘indicative votes’ op het programma van het parlement. De Lagerhuisleden mogen dan opnieuw stemmen over alternatieve Brexit-plannen, zoals het Noorse model.

May probeert ondertussen ook nog haar plan aan te passen om het alsnog door het parlement te loodsen.

Als er geen overeenstemming komt over een alternatieve Brexit-deal is het ook mogelijk dat May nieuwe verkiezingen uitschrijft. Gebeurt er helemaal niets, dan vertrekt het VK op 12 april zonder overeenkomst uit de Europese Unie. Voor velen is dat een rampscenario, want een zogenoemde no deal-Brexit kan het VK compleet ontregelen.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over de Brexit: