Melania Trump is vooral bezig met de voorbereiding op een leven ná het Witte Huis, aldus nieuwszender CNN.

Bronnen die in nauw contact staan met de First Lady, zeggen dat ze “gewoon naar huis wil.”

Intussen is president Donald Trump nog volop bezig met de juridische strijd om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

Melania Trump richt haar energie vooral op een leven ná het Witte Huis, aldus goed geïnformeerde bronnen tegenover de nieuwszender CNN.

Bronnen die in nauw contact staan met Melania geven aan dat ze zich voorbereidt op een verhuizing naar Mar-a-Lago, het landgoed van de familie Trump in Florida. “Ze wil gewoon naar huis”, aldus een bron tegenover CNN.

Intussen weigert president Donald Trump nog altijd publiekelijk toe te geven dat hij de verkiezingen heeft verloren van Joe Biden. De juridische strijd wordt nog volop gevoerd, al krijgt Trump het wel steeds lastiger.

Afgelopen dinsdag verstreek een belangrijke deadline voor de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Kiesmannen die door de staten worden aangewezen om op 14 december de nieuwe president te kiezen, werden op 8 december onherroepelijk benoemd. Er is geen juridische procedure meer mogelijk waarbij Trump kan voorkomen dat een meerderheid van het College van Kiesmannen op 14 december Joe Biden als de nieuwe president aanwijst.

Diverse Amerikaanse media hebben intussen gemeld dat Donald Trump  plannen heeft voor een renovatie van Mar-a-Lago en dat hij nadenkt over een dramatisch vertrek uit het Witte Huis op 20 januari 2021, de dag van de inauguratie van Joe Biden.

Melania richt zich op verhuizing naar Florida

Melania is volgens de bronnen van CNN al op praktische wijze bezig met het sorteren van de huisraad in Washington en het verschepen van persoonlijke bezittingen van de familie Trump naar Florida en New York. Ook onderzoekt de First Lady wat een geschikte school kan zijn in Florida voor haar 14-jarige zoon Barron. 

Melania denkt volgens CNN ook na over een pr-strategie voor de toekomst, als ze geen First Lady meer is. Zo zou ze overwegen een historisch, fotorijk boek uit te geven over gastvrijheid in het Witte Huis. Voor op de koffietafel. En Melania wil wellicht haar Be Best-campagne voortzetten.

Ook heeft Melania geïnformeerd of er nog overheidsbudget beschikbaar is voor activiteiten van voormalige First Lady’s, aldus CNN. Haar is verteld door ambtenaren met kennis van zaken dat dat niet het geval is.  

De woordvoering van de First Lady was niet direct beschikbaar voor vragen van Insider. De stafchef van Melania gaf tegenover CNN aan dat het werkschema van de First Lady gevuld is met haar plichten “als moeder, echtgenote en First Lady van de Verenigde Staten.”

LEES OOK: Ivanka Trump and Jared Kushner kijken naar stukje grond van $32 miljoen op privé-eiland bij Miami – dit moet je weten over ‘Billionaire Bunker’