• De groeihonger van topman Jitse Groen van maaltijdbezorgreus Just Eat Takeaway is nog altijd niet gestild.
  • Na grote overnames in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten heeft hij 1,1 miljard euro opgehaald door obligaties uit te geven.
  • Met de opbrengst denkt Just Eat Takeaway makkelijker te kunnen toeslaan als zich ‘strategisch interessante mogelijkheden’ voordoen.

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft 1,1 miljard euro opgehaald door nieuwe obligaties uit te geven. Dat geld wil het bedrijf gebruiken om nieuwe overnames te doen als de kans zich voordoet.

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft volop geprofiteerd van de coronacrisis waarin de horeca in veel landen moest sluiten en het bezorgen van maaltijden de norm werd. Just Eat Takeaway verwacht ook in het eerste kwartaal van dit jaar een stevige ordergroei.

De afgelopen tijd heeft het Just Eat Takeaway van Jitse Groen zich al flink geroerd op overnamegebied. Eerst fuseerde het Nederlandse Takeaway met het Britse Just Eat. Vervolgens nam het fusiebedrijf de Amerikaanse branchegenoot Grubhub over.

Lees meer: Jitse Groen richtte als ‘tamelijk luie’ student Thuisbezorgd.nl op, 20 jaar later is hij de bezorgkoning van de wereld – en miljardair

Just Eat Takeaway stelt de komende tijd stevig te blijven investeren en groei van het marktaandeel boven een hogere bedrijfswinst te stellen. Met extra geld voorhanden kan het bedrijf makkelijker toeslaan als zich strategische interessante mogelijkheden voordoen.

In eerste instantie wilde Just Eat Takeaway 1 miljard euro aan obligaties uitgeven. Door de grote interesse van investeerders besloot het bedrijf dat te verhogen naar 1,1 miljard euro. De uitgegeven obligaties lopen tot 2025 en 2028 en kunnen aan het einde van de looptijd omgezet worden in aandelen.

Groen heeft altijd verklaard dat het in de branche voor online eten bestellen belangrijk is de grootste te zijn.

Lees ook over ondernemen: