• Investeerder en ondernemer Jordy Kool is per direct co-CEO van Urban Gym Group, waartoe de fitnessconcepten TrainMore, High Studios en Clubsportive behoren.
  • De Nederlandse topinvesteerder zat al in het bestuur van de fitnessketen na het vertrek van mede-oprichter Han Doorenbosch.
  • Kool helpt Urban Gym Group bij het navigeren van de digitale toekomst voor sportscholen.

Duizendpoot Jordy Kool is per direct werkzaam als co-CEO van Urban Gym Group.

De succesvolle voormalig CEO van IT-bedrijf Infotheek, die tegenwoordig investeerder is, vergrootte onlangs al zijn belang in het fitnessbedrijf. Hiermee werd hij, samen met mede-oprichter Marjolijn Meijer, het nieuwe bestuur van de Urban Gym Group.

“Marjolijn draagt de dagelijkse verantwoordelijkheden en stuurt het nieuwe directieteam aan”, zegt Kool in een persbericht over de taakverdeling tussen de twee CEO’s. “Ik richt mij onder andere op het ophalen van finance, M&A, strategie, funding, innovatie en fungeer als sparringspartner.”

Onvermoeibare Kool zit niet stil

De nieuwe rol van Kool moet niet als een grote verrassing komen. De Nederlandse topondernemer lijkt niet stil te kunnen zitten.

Na zijn tijd als bestuurder en CEO van IT-bedrijf Infotheek (2009-2017), werd hij investeerder en geeft hij inmiddels leiding aan vijftien bedrijven in drie sectoren: IT, media en telecom.

“Ik ben redelijk efficiënt, daardoor kan ik dit allemaal doen", vertelde hij eind vorig jaar in een interview met Business Insider. “Maar vijftien bedrijven is heel veel. Het is in de loop der tijd zo gegroeid. Ik ben niet bij alles diep inhoudelijk betrokken, alhoewel dat eigenlijk mijn voorkeur heeft. Idealiter zit ik op termijn in vier, vijf, zes grote investeringen. Dan kan ik meer uitgeven en meer impact hebben.”

Van adviseur naar zakenpartner

Als co-CEO van Urban Gym Group kan Kool zeker meer impact hebben van zijn investering. Het bedrijf bestaat uit drie fitnessketens: TrainMore, Clubsportive en High Studios.

In oktober kocht Kool, samen met Meijer, de aandelen over van Han Doorenbosch, de andere mede-oprichter van Urban Gym Group, en ex-man van Meijer.

“Jordy was eerst onze adviseur en is nu mijn businesspartner", vertelt Meijer over de nieuwe opmaak van Urban Gym Group. "In deze nieuwe samenstelling kunnen we snel beslissingen nemen en ons richten op de groei van onze organisatie."

Urban Gym Group zet in op digitale toekomst

De coronacrisis, en de daarbijhorende lockdowns, deelde het afgelopen jaar fikse klappen uit aan sportscholen. Grote verliezen en dreigende faillissementen hangen boven de sector als een zwaard van Damocles. Omdat mensen thuis gingen sporten, hardlopen of fietsen boekten digitale sportdiensten echter grote successen.

De nieuwe rol van topondernemer en investeerder Kool moet ook in dat licht gezien worden. Zijn expertise op het gebied van ICT en telecom kan Urban Gym Group helpen deze barre tijden voor sportscholen door te komen.

Meijer: "We maken ruimte voor nieuwe initiatieven, waaronder digitale fitnessformules. Jordy’s ervaring in M&A, productontwikkeling en leiderschap passen daar goed bij."

LEES OOK: Zo kiest succesvolle ex-CEO en investeerder Jordy Kool bedrijven uit