• De jongste miljardair op de planeet is momenteel de 18-jarige Duitser Kevin David Lehmann.
  • Hij prijkt in Forbes’ miljardairslijst met 3,3 miljard dollar.
  • Lehmann erfde 50 procent van de aandelen in Duitslands grootste drogisterijketen. Er is weinig over hem bekend.

De jongste miljardair ter wereld is een 18-jarige Duitser. Kevin David Lehmann is goed voor 3,3 miljard dollar nadat hij de helft van de aandelen in de drogisterijketen dm-drogerie erfde.

Dat blijkt uit de 35ste ranglijst van miljardairs die Forbes jaarlijks uitbrengt. Vooralsnog is Lehmann een mystery man. Op sociale media lijkt hij afwezig, schrijft Insider. Forbes plaatste ook geen foto van de jonge miljardair.

Wat we wel weten is dat dm-drogerie de grootste drogisterijketen van Duitsland is. Opgericht in 1974 groeide het bedrijf uit tot een onderneming met 41.000 werknemers en 2.000 winkels verspreid over Duitsland.

Kevin David Lehmann en zijn vader Guenther Lehmann zijn niet betrokken in de bedrijfsvoering. Volgens Forbes droeg vader Lehman zijn belang in dm-drogerie over aan zijn zoon toen die 14 was, waarna het onder curatele bleef tot zijn 18e verjaardag in september 2020.

Opvolger van Kylie Jenner

In Forbes' miljardairslijst is Lehmann de opvolger van realityster, modeondernemer en Kardashian-telg Kylie Jenner. De 23-jarige was vorig jaar de jongste miljardair, maar viel dit jaar buiten de boot.

Er ontstond controverse toen Forbes haar in 2019 de jongste selfmade miljonair ooit noemde. De vraag was of ze als lid van de Kardashian-familie selfmade is. Daarnaast schatte Forbes haar vermogen lager in na nog eens goed naar de cijfers te hebben gekeken.

Lehmann is niet de enige jonge miljardair in Forbes' ranglijst. De 24-jarige Wang Zelong uit China is met zijn 1,5 miljard aan vermogen de op een na jongste miljardair. Op nummer drie en vier staan de Noorse zussen Alexandra en Katharina Andresen, respectievelijk 24 en 25 jaar oud. Zij zijn elk goed voor 1,4 miljard.

Lees ook: