• Donald Trump is 298 plaatsen gezakt op de miljardairslijst van zakenblad Forbes, tot plek 1.299.
  • Vergeleken met een jaar geleden is Trump wel rijker geworden, met een geschat vermogen van 2,4 miljard dollar.
  • Het vermogen van andere miljardairs is echter harder gegroeid.

Voormalig president Donald Trump is 298 plaatsen gezakt op de jaarlijkse miljardairslijst van zakenblad Forbes.

Op de dinsdag gepubliceerde lijst neemt Trump plaats 1.299 in, terwijl hij een jaar eerder op positie 1.001 stond.

Forbes merkt op dat Trump in een jaar tijd wel iets rijker is geworden en een geschat vermogen van 2,4 miljard dollar heeft. Maar het vermogen van andere miljardairs is een stuk harder gegroeid. 

Door de coronacrisis stagneert de vastgoedbusiness waar Trump naar schatting driekwart van zijn inkomsten uit haalt. Trump heeft vooral last van de dip op de vastgoedmarkt in New York, waar hij een reeks hotels en andere commerciële panden exploiteert.

Gedurende de vier jaar dat Trump president was, is zijn vermogen met ongeveer 700 miljoen dollar gedaald. Trump is de eerste miljardair geweest die gediend heeft als president van de Verenigde Staten.

Afgelopen jaar zakte Trump ook 77 plekken op de lijst van de 400 rijkste Amerikanen van Forbes.

De Forbes-lijst van 2021 wordt aangevoerd door Amazon-oprichter Jeff Bezos, met een geschat vermogen van 177 miljard dollar. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk techmiljardair Elon Musk van Tesla en SpaceX (151 miljard dollar) en luxe-miljardair Bernard Arnault (150 miljard dollar).

De 2.755 miljardairs op de lijst van Forbes zagen hun gezamenlijke vermogen in jaar tijd met 5.000 miljard dollar stijgen naar liefst 13.100 miljard dollar.

De jongste miljardair ter wereld is volgens Forbes de 18-jarige Duitser Kevin David Lehmann. Die heeft de helft van het belang van zijn vader in drogisterijketen dm geërfd, wat hem een vermogen van 3,3 miljard dollar oplevert.

LEES OOK: Dit zou een vermogensbelasting van 3% boven de $1 miljard supermiljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Bill Gates kosten