Je zal misschien het gevoel hebben dat je geld veel te snel op is, maar jouw uitgaven zijn waarschijnlijk niets vergeleken met die van Amazon-oprichter Jeff Bezos. Hij is met een vermogen van 131 miljard dollar, bijna 110 miljard euro, de rijkste man op aarde, maar is niet van plan om veel van dat vermogen over te houden.

Waaraan wil hij dat dan allemaal uitgeven, vraag je je af? Dat vertelt hij tijdens een interview met Mathias Döpfner, de CEO van Axel Springer, het moederbedrijf van Business Insider. “De enige manier die ik kan bedenken om zo veel geld uit te geven, is door mijn Amazon-winsten in de ruimtevaart te stoppen.”

Bezos richtte in 2000 het ruimtevaartbedrijf Blue Origin op, dat zich richt op ruimtetoerisme, maar ook op innovatie in de ruimtevaart. “Ik krijg meer en meer het idee dat dat het belangrijkste werk is dat ik doe, dus ik heb grote plannen voor Blue Origin.”

Kolonie in de ruimte

Hoewel het vrijwel onmogelijk lijkt om meer dan 100 miljard euro uit te geven aan wat dan ook, heeft Bezos het idee dat hem dat met het financieren van ruimtereizen wel gaat lukken. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de ruimtevaart, al sinds ik 5 jaar oud was.”

Daarnaast denkt hij dat Blue Origin een wat nuttigere bestemming voor zijn geld is dan zijn privéleven. “Ik ga niet twee keer op één avond uit eten en ik geloof dat we de ruimte nodig hebben om als mensheid vooruit te gaan. Als we de ruimte niet ingaan, blijft de mensheid stilstaan en dat vind ik erg demotiverend. Dat is niet wat ik zou willen voor mijn achterkleinkinderen.”

Ook zou een kolonie in de ruimte volgens Bezos van belang kunnen voor de energievoorziening op aarde. Daarom is hij van plan om eind dit jaar of begin volgend jaar een bemande vlucht te lanceren.

Blue Origin wil in 2020 ook een groot object in een baan om de aarde brengen. Maar uiteindelijk zijn zijn plannen nog een stuk groter dan dat. “Ik wil eerst miljoenen mensen in de ruimte, dan miljarden en uiteindelijk wil ik dat er een biljoen mensen in de ruimte leven.”

Disclaimer: Jeff Bezos is een van de aandeelhouders van Axel Springer, het moederbedrijf van Business Insider.

LEES OOK Vergeet bitcoin: space-mining wordt een biljoenenindustrie, vele malen groter dan de cryptomarkt