• Jared Kushner heeft in een podcast ontkend dat hij het lek is dat geleid heeft tot een inval door de FBI in Mar-a-Lago, de residentie van Donald Trump in Florida
  • De afgelopen weken werd er door politieke commentatoren en ingewijden van Trump gesuggereerd dat Kushner informatie aan de FBI zou hebben doorgespeeld.
  • Kushner is de getrouwd met Ivanka Trump, één van de dochters van de oud-president.
  • Lees ook: Als Trump inderdaad de Spionagewet heeft overtreden, kan hij tot 10 jaar cel krijgen

Jared Kushner ontkent informatie te hebben gelekt aan de FBI die geleid zou hebben tot de inval door de Amerikaanse binnenlandse inlichtingendienst in Mar-a-Lago, de residentie van voormalig president Donald Trump in Florida. Kushner is getrouwd met Ivanka Trump, de oudste dochter van Donald.

Eerder berichtte de Britse krant The Guardian dat medewerkers van de voormalige president denken dat een van zijn familieleden de FBI zou hebben getipt over de aanwezigheid van geheime documenten in Mar-a-Lago. 

Maar in de podcast van de Amerikaanse, conservatieve journaliste Megyn Kelly heeft Kushner dinsdag gezegd dat speculaties dat hij mogelijk een FBI informant is “idioot zijn”. 

Sommige commentatoren – zoals Mary Trump en Michael Cohen, respectievelijk een nicht van Donald Trump waarmee hij gebrouilleerd is en zijn voormalige advocaat – hebben de afgelopen weken een balletje opgegooid dat de vermeende informant Kushner zou kunnen zijn. 

Mick Mulvaney, een voormalige stafchef van Trump tijdens diens presidentschap, heeft gewezen op een inner circle van "zes tot acht mensen" als de belangrijkste verdachten. En Kushner is een van die acht.

In de podcast stipte Kelly beschuldigingen aan adres van Kushner aan. De schoonzoon van Trump antwoordde hierop: "Dat is absoluut niet waar, in geen enkel opzicht."

Kelly en Kushner vervolgden het gesprek door hard uit te halen naar de critici van Kushner. Kelly maakte onder andere Mary Trump belachelijk, omdat ze "zichzelf te veel in de spotlight zou willen zetten en doet alsof ze overal iets vanaf weet."

Kushner was het daarmee eens en beschuldigde Mary Trump en Michael Cohen ervan aandachttrekkers te zijn. "De media zijn dol op gekke beschuldigingen, vooral als mijn naam wordt genoemd en de kans is daarom groot dat er artikelen over zullen verschijnen", zei hij. "Mary en Michael hebben dat door en maken daar misbruik van."

Kushner heeft het FBI-onderzoek eerder afgedaan als een politiek gemotiveerde poging om de reputatie van Donald Trump te beschadigen. In de podcast zei hij hierover: "Het lijkt wel of ze steeds nieuwe dingen proberen te vinden om Trump op te kunnen pakken. En ik weet zeker dat als dit niet werkt, ze zullen proberen hem te pakken te krijgen met een verkeersboete. Het gaat er heel agressief aan toe."

LEES OOK: Een auteur die Donald Trump hielp bij het schrijven van zijn boek, speculeert dat Trump documenten van het Witte Huis heeft meegenomen om ze ooit te verkopen als presidentiële memorabilia