Een auteur die Trump ooit hielp bij het schrijven van enkele van zijn boeken heeft een theorie over waarom de voormalige president sommige documenten uit het Witte Huis zou kunnen hebben meegenomen. 

Charles Leerhsen, die in de jaren ’90 met de voormalige president werkte aan zijn boek, ‘Overleven aan de top’, heeft maandag zijn mening gegeven over de huiszoeking van de FBI in Mar-a-Lago.

De FBI-zoektocht zou gaan over documenten die Trump mogelijk heeft meegenomen naar zijn woning in Florida na zijn vertrek uit het Witte Huis. De Nationale Archieven hebben het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten in februari gevraagd te onderzoeken of Trump de wet heeft overtreden door overheidsdocumenten van het Witte Huis mee te nemen naar Mar-a-Lago.

Leerhsen schreef op Facebook zijn theorie over waarom Trump documenten zou kunnen hebben meegenomen.

"Als voormalig Trump ghostwriter (mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa) voel ik me verplicht erop te wijzen dat Trump mogelijk documenten heeft meegenomen die hij als presidentiële memorabilia wilde verkopen", zei Leerhsen.  

Tegen Newsweek zei Leerhsen dat hij had gezien hoe Trump zijn geld verdiende, zelfs voordat hij de politiek inging, en hij voegde eraan toe dat de voormalige president niet vies is van "kruiperigheid". Leerhsen erkende, volgens Newsweek, dat hij niet wist wat Trump al dan niet had meegenomen, maar speculeerde dat door hem gesigneerde papiertjes of verzamelobjecten dingen zouden kunnen zijn die de voormalige president had willen houden.

"Als er een zwendel is om te zwendelen, dan zwendelt hij die," zei Leerhsen tegen Newsweek. "Hij heeft een gevoel dat hij het misschien aan iemand kan verpanden."

Hij voegde eraan toe dat hij ooit een "gevoel kreeg uit een directe ervaring" van Trump's "gierigheid en zijn persoonlijkheid". 

"Net als iedereen zag ik hoe de dingen erger werden en uit de hand liepen", vertelde Leerhsen aan Newsweek.

Leerhsen en vertegenwoordigers van Trump hebben niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar van Insider.

LEES OOK: Zo zou Donald Trump in theorie vanuit de gevangenis mee kunnen doen aan de presidentsverkiezingen en de VS kunnen regeren, volgens 9 deskundigen