Jared Kushner en Ivanka Trump zijn naar schatting samen goed voor 1,1 miljard dollar.

Beiden zijn telgen van prominente vastgoedfamilies uit New York. Zowel Kushner als dochter Trump hadden al een indrukwekkende levensstijl met bijbehorende huizen voordat ze zich in Washington vestigden.

Hoewel hun functie als Witte Huis-adviseur onbetaald is, harkte het koppel toch minstens 83 miljoen dollar binnen in het eerste jaar van Trumps presidentschap.

Dit is hoe Jared Kushner en Ivanka Trump hun centen verdienen en uitgeven.


Ivanka Trump is goed voor zo’n 300 miljoen dollar, terwijl Jared Kushners vermogen wordt geschat op 800 miljoen dollar.

Foto: Brian Marcus/Fred Marcus Photography via Getty Images

Bron: Celebrity Net Worth


Uit een verslag over mogelijke belangenverstrengeling blijkt dat Trump en Kushner vorig jaar minstens 83 miljoen dollar verdienden, ondanks dat ze niet worden betaald voor hun functie als adviseur in het Witte Huis.

Foto: Joshua Roberts/Reuters

Bron: AP, The Guardian


Buiten het Witte Huis hebben Jared en Ivanka de nodige zaken lopen.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Kushners fortuin komt voornamelijk voort uit zijn hoge positie binnen het vastgoedbedrijf van zijn familie. De vastgoedtransacties die Kushner Companies in de afgelopen tien jaar sloot, waren goed voor meer dan 7 miljard dollar.

Foto: Richard Drew, via AP

Bron: The New York Times


Kushners vader Charles was zo lief om in 2006 The New York Observer voor 10 miljoen dollar voor zijn zoon te kopen, een examencadeautje, aldus een oud-compagnon van de Kushners tegen Time Magazine.

Foto: Jared Kushner, destijds als uitgever van The New York Observer, samen met toenmalig mede-eigenaar Joseph Meyer en redacteur Ken Kurson tijdens het feestje ter ere van het 25-jarig bestaan van de krant in 2013. Bron: Evan Agostini/Invision/AP

Bron: The New York Times, Time Magazine, Business Insider


Een van Kushners grootste ondernemingen is Cadre, het vastgoedinvesteringsplatform dat hij met zijn broer Joshua heeft opgericht. Uit de laatste jaarstukken blijkt dat het bedrijf minstens 25 miljoen dollar waard was in 2017.

Foto: Alex Wong/Getty Images

Bron: Associated Press


Ivanka verliet het familiebedrijf toen haar vader geïnaugureerd werd in januari 2016, om een belangrijke rol in het Witte Huis te vervullen.

Foto: De Duitse bondskanselier Angela Merkel praat met Ivanka Trump tijdens een rondetafeldiscussie in het Witte Huis. Bron: Pat Benic-Pool/Getty Images

Ivanka verliet Trump Organization niet met lege handen. Ze kreeg 2 miljoen dollar mee die werd betaald na haar vaders inauguratie.

Foto: Ivanka Trump en Donald Trump. Bron: Evan Vucci/AP

Bron: The Washington Post


Het leeuwendeel van haar vermogen zit in een fonds. Het is in maart 2017 opgericht om zicht te houden op haar bedrijven en eventuele ethische bezwaren weg te nemen.

Bron: Evan Vucci/AP

Bron: The Washington Post


Het Ivanka M. Trump Business Trust had in 2017 een omzet van 5 miljoen dollar, zo liet het jaarverslag zien.

Foto: Een vrouw staat voor de etalage van de Ivanka Trump Collection-winkel die gevestigd is in de lobby van Trump Tower. Bron: Drew Angerer/Getty Images

Bron: The Washington Post


In juli kondigde Ivanka aan dat ze met haar zeven jaar oude modelabel zou stoppen om zich te focussen op haar werk in Washington. Even daarvoor haalden verschillende grote retailers het merk uit het assortiment omdat het verontwaardiging opriep bij klanten.

Foto: Pumps van Ivanka Trump in de uitverkoop bij warenhuis Century 21 in New York. Bron: Drew Angerer/Getty Images

Bron: Business Insider


In 2017 harkte Ivanka Trump ook nog 3,9 miljoen dollar binnen met haar belang in het Trump International Hotel in Washington.

Bron: Reuters/Gary Cameron

Bron: Politico


Ze kreeg ook nog 289.300 dollar als voorschot voor 'Women Who Work', haar derde boek dat Penguin Random House uitgaf in mei 2017.

Bron: Mark Lennihan, via AP

Bron: Washington Post, Amazon


Er ontstond echter ophef over de verkoop van haar boek. Die zou in strijd zijn met richtlijnen over belangenverstrengeling. Daarop skipte Ivanka al haar promotieactiviteiten rond het boek en doneerde ze het nog onbetaalde deel van haar voorschot en haar toekomstige royalty's aan goede doelen.

Bron: Getty Images

Bron: USA Today


Alles bij elkaar heeft Ivanka Trump minstens 12 miljoen dollar verdiend in 2017.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Bron: The Washington Post


Het stel heeft ook wel grote kostenposten. Zo betalen Jared en Ivanka 15.000 dollar aan huur voor hun 7000 vierkante meter tellende huis in Kalorama, een wijk in het noordwesten van Washington D.C.

Foto: Screenshot via Google Maps

Bron: Business Insider


Jared en Ivanka kunnen wellicht een buurtfeest organiseren met Amazon-topman Jeff Bezos en voormalig president en first lady Barack en Michelle Obama, die ook in het pittoreske Kalorama wonen.

Bron: Harrison Jacobs/Business Insider

Bron: Business Insider


Voordat ze zich in Washington vestigden, bewoonden Jared en Ivanka een vier kamers tellend penthouse in het Trump Park Avenue-gebouw. Waarschijnlijk zullen ze daar naar terugkeren als er een einde komt aan hun periode in het Witte Huis.

Foto: Trump Park Avenue in New York. Bron: Yana Paskova/Getty Images

Bron: Town & Country


Documenten laten zien dat de kunstcollectie van het koppel zo'n 25 miljoen dollar waard is. De meeste werken zijn van jonge, opkomende kunstenaars. Ivanka laat ze voornamelijk zien op sociale media.

Foto: Jared Kushner en Ivanka Trump bij 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology' in 2016, het gala van het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art. Bron: Taylor Hill/FilmMagic/Getty Images

Bron: Business Insider


Als onderdeel van de Washingtonse elite laten Kushner en Trump hun oudste dochter Arabella naar de Jewish Primary Day School in Washington gaan. Het jaarlijkse lesgeld bedraagt 26.000 dollar.

Foto: Jared Kushner en Ivanka Trump met hun dochter Arabella en zoon Joseph. Bron: AP Photo/Evan Vucci

Bron: Town and Country, Jewish Primary Day School


In 2016 laaide de discussie over belangenverstellingen weer op toen Ivanka een glimmende, gouddiamanten armband van ruim 10.000 dollar droeg tijdens een interview met het gerenommeerde tv-programma '60 Minutes'. De armband was van haar eigen Ivanka Fine Jewelry en het bedrijf haakte in op het interview met een 'Style Alert' waarin de armband werd uitgelicht.

Bron: CBS/60 Minutes

Bron: The New York Post


Later kreeg Ivanka weer een golf van kritiek over zich heen toen ze een foto van zichzelf postte in een 5.000 dollar kostende jurk van Carolina Herrera, op dezelfde dag dat haar vader een decreet tekende voor het inreisverbod voor burgers van een aantal moslimlanden.

Bron: Ivanka Trump/Instagram

Bron: MarketWatch


Het koppel is dol op skiën en zorgt zo voor rumoer bij resorts in Aspen, Colorado en het Canadese Whistler. Als het gezin de drukke pistes in de grote vakanties bezoekt, gaan er hele teams veiligheidsagenten mee. Als 'first daughter' mag Ivanka nu eenmaal niet zonder de geheime dienst reizen.

Foto: Whistler skiresort. Bron: Robert Giroux/Getty Images

Bron: The Aspen Times, Jewish Insider


De beveiliging van het stel tijdens een weekendje Dominicaanse Republiek in 2017 kostte de Amerikaanse belastingbetaler 58.000 dollar. Jared en Ivanka namen de kosten voor het luxehotel waar ze verbleven voor hun eigen rekening.

Bron: Joe Raedle/Getty

Bron: Business Insider


In 2017 ondernam het stel ook een tweedaagse trip naar de chique spa Twin Farms in Barnard, Vermont. Kosten voor de beveiliging: 13.940 dollar. Naar verluidt bleven de veiligheidsagenten acht dagen.

Bron: Jacquelyn Martin

Bron: NY Daily News


Het politieke powerkoppel is al hun hele leven rijk en zal die immense rijkdom waarschijnlijk doorgeven aan hun drie kinderen, zoals hun ouders ook voor hen hebben gedaan.

Foto: Trump en Kushner tijdens de inauguratie. Rob Carr/Getty Images

Misschien vind je dit ook interessant over Ivanka Trump, Jared Kusher en het Witte Huis: