Premium content ophalen
  • Eindigt binnenkort de rentevaste periode van je hypotheek, of sluit je een nieuwe hypotheek af, dan sta je voor een lastig dilemma.
  • Je moet besluiten of je de hypotheekrente relatief kort vastzet in de hoop op lagere rentes in de toekomst, of juist voor een langere rentevaste periode kiest met het oog op verdere rentestijgingen.
  • Business Insider behandelt 5 scenario’s voor de ontwikkeling van de hypotheekrente, opgesteld door financieel intermediair Van Bruggen.
  • Lees ook: Hypotheekrente stijgt, maar rentes op de kapitaalmarkt zakken: hoe nu verder?

Loopt binnenkort de rentevaste periode van je hypotheek af of ga je een nieuwe hypotheek afsluiten, dan is de keuze niet eenvoudig. Moet je de hypotheekrente voor een langere periode vastzetten, omdat je denkt dat deze over enkele maanden of jaren verder gaat stijgen? Of moet je juist voor een relatief korte rentevaste periode kiezen omdat je denkt dat de hypotheekrente binnenkort gaan dalen?

Beide scenario’s zijn mogelijk: de rente kan gaan stijgen, als bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne nog langer duurt en de inflatie hardnekkig hoog blijkt. Het alternatief is dat de rente weer gaat dalen, als bijvoorbeeld de inflatie afneemt en er een economische terugval komt.

Lees ook: Hypotheekrente stijgt, maar rentes op de kapitaalmarkt zakken: hoe nu verder?

Premium content ophalen