Premium content ophalen
  • Huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen, kunnen daarvoor hun hypotheek verhogen tegen een aantrekkelijk rentetarief.
  • De vraag is of de opbrengst van de zonnepanelen opweegt tegen de hogere hypotheeklasten.
  • Business Insider legt de opbrengst van zonnepanelen tegenover de extra maandlasten.

Huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een hypotheek of andere lening moeten afsluiten, kunnen momenteel profiteren van een lage hypotheekrente. Maar hoeveel meer ben je maandelijks kwijt als je de hypotheek verhoogt? En verdien je dat terug met de besparing op energiekosten?

Met het nemen van energiebesparende maatregelen draag je als huiseigenaar een steentje bij aan het verduurzamen van de Nederlandse woningvoorraad. Het kabinet heeft in het Klimaatakkoord afgesproken dat tot 2030 1,5 miljoen bestaande woningen worden verduurzaamd en in 2050 moeten 7 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn.

Het is de bedoeling dat dit kostenneutraal gebeurt. De overheid wil dat de investeringen worden terugbetaald met de besparing op de energierekening. Is dat haalbaar als je als huiseigenaar zelf de verduurzaming met een hypotheek financiert?

Lage hypotheekrente

Premium content ophalen