Een koppel uit Nieuw-Zeeland zoekt al negen maanden stad en land af naar hun twee weggelopen honden.

De poedel Dice en foxterriër Weed namen oktober vorig jaar de benen, toen het stel de kippen voerde.

Alan Funnell en Louisa Andrew zoeken sindsdien een weekend per maand naar de viervoeters en plaatsten met hulp van de gemeenschap 400 borden door het hele land.

Hun zoektocht heeft tot nu toe 11.000 euro gekost waarvan 6.000 euro is opgehaald met crowdfunding.

Een koppel uit Nieuw-Zeeland is al negen maanden aan het zoeken naar hun twee honden en heeft daar inmiddels 20.000 Nieuw-Zeelandse dollar aan besteed, omgerekend ruim 11.000 euro. Tot nu toe zonder succes.

Dat schrijft The Guardian maandag.

Alan Funnell en Louisa Andrew, die in de regio Otago op het Zuidereiland wonen, blijven hoop houden en zoeken nog steeds stad en land af naar hun twee geliefde huisdieren.

De 9-jarige zwarte poedel Dice en de 3-jarige foxterriër Weed verdwenen vorig jaar oktober nabij hun huis.

Sindsdien speurt Funnell minstens een weekend per maand het Zuidereiland af. Dat heeft al zeker 11.000 euro gekost, waarvan 6.000 euro is opgehaald met crowdfunding bij 300 donoren. Ook heeft het stel met hulp van de gemeenschap 400 borden geplaatst, die staan nu verspreid over het hele land - van het puntje van Noordereiland tot diep in Zuidereiland.

Wie wil weten hoe deze sage afloopt, kan terecht op de Facebookpagina 'Dice and Weeed - Bring them home', die door zo'n 15.000 personen wordt gevolgd. Hier delen de volhardende Funnell en Andrew de voortgang en foto's van hun zoektocht.

"Onze honden zijn als onze familie. We weten gewoon dat ze daar ergens zijn", zei Funnell. "Nieuw-Zeeland is echt niet zo'n grote plaats."

Dice en Weed namen de benen toen het koppel de kippen aan het voeren was en de honden uit de auto had gelaten. Waarschijnlijk gingen ze achter een konijn aan.

"We riepen en riepen, maar ze kwamen niet", vertelde Funnell. "We zijn dol op onze dieren. Het zijn twee geweldige kleine honden. We geven niet op tot we ze hebben gevonden."

Hij denkt dat de poedel en foxterriër zijn opgepikt door toeristen, omdat onlangs twee honden vastgemaakt aan een camperbusje in de buurt zijn gesignaleerd.

"We zijn door een achtbaan van emoties gegaan tijdens dit hele gebeuren. We weten zeker dat ze nog leven en blijven positief. We voelen dat ze daar ergens zijn."

Lees en bekijk meer over honden: