Het ongelofelijke leven van Zlatan Ibrahimović is met recht een modern sprookje te noemen.

Nu hij 36 is, kan hij terugkijken op een onnavolgbare carrière in het voetbal. Met een netto waarde van 112 miljoen euro is Zlatan op dit moment de 166ste rijkste persoon van Zweden, volgens het zakelijke magazine Veckans Affärer.

Een enorme som geld, waarvan hij het meeste heeft geïnvesteerd.

Zlantan is aandeelhouder van een aantal Zweedse bedrijven: de gaming studio Isbit Games, het drankjesmerk Vitamin Well en het online gaming platform Challengermode.

Daarnaast heeft de Zweed een grandioze levensstijl.

Zlatan is de eigenaar van drie luxe, Zweedse huizen die hij kocht voor 12,7 miljoen euro, schreef Expressen afgelopen zomer. Het meest spectaculaire huis is dit huis van 1000 vierkante meter. Het is een gerenoveerde kerk in Östermalm, de meest chique wijk van Stockholm.

“Een eigen huis in het duurste stukje van Zweden dat je kunt zien als één van de duurste huizen van het land. Een waar een koning zou kunnen wonen”, zei Niklas Bernzton, makelaar bij Eklund Stockholm New York, tegen Expressen.

Daarnaast gaf Zlatan ook ruim twee ton uit aan een stuk grond voor een vakantiehuis in skiresort Åre en 1,3 miljoen euro aan een huis aan het strand op het eiland Resarö: in de archipel net buiten Stockholm.

Daar maakt hij best wel indruk met zijn jacht van meer dan 10 miljoen euro dat hij afgelopen zomer kocht. Zijn ‘Riva 100 Corsaro’ is van alle gemakken voorzien met een grote eetzaal, cocktailbar en master suite.

Een ander, iets meer verrassend ding dat hij recent heeft gekocht is een renpaard. De zesjarige Grande Dieni is Zlatan’s ‘nieuwste uitdaging’ zoals hij het in een Instagrampost noemt.

Een van de meest succesvolle voetbaljournalisten van Zweden, Olof Lundh, zegt in een interview met Veckans Affärer dat Zlatan een enorme ‘burn rate’ heeft. Naast investeringen die niet altijd even goed uitpakten, heeft de voetballer een dure smaak in auto’s en gebruikt hij regelmatig een privéjet.

Hij rijdt een Porsche Spider 918, van bijna één miljoen euro, en is onlangs nog gespot in een gele LaFerrari.

Taking care of business. Me and the master brain, Mr Mino Raiola.

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Zlatan zelf weigert overigens over geld te praten.

“Hij praat nooit over zijn persoonlijke financiën. Hij probeert dit soort vragen te vermijden of zegt dat hij er niet over wil praten”, zegt Erik Niva, een sportjournalist tegen Veckans Affärer.

I came. I said. I conquered.

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Dit artikel verscheen eerder op Business Insider Nordic.

LEES OOK: Het bizarre gedrag van Travis Kalanick in zijn laatste maanden als CEO van Uber – tot kronkelend op de vloer aan toe