Twee jonge accountmanagers zegden hun baan op bij een prestigieuze krant. Nu runnen ze een succesvol bedrijf in online video.

Olivier Barger is nog maar 30 jaar en Erik Dubbeldeman zelfs 29. Maar beiden zijn al gepokt en gemazeld in de mediawereld. In hun laatste baan zagen ze de vraag naar video-advertenties toenemen, terwijl uitgevers zich dat onvoldoende realiseerden. Erik: “Toen dachten we: we gaan het gewoon zelf doen.”

Nu runt het duo Streamads. Het Amsterdamse bedrijf bemiddelt tussen adverteerders en mediabureau enerzijds en uitgevers anderzijds. Streamads biedt de online media extra inkomsten door video-advertenties op een opvallende maar vriendelijke manier tussen artikelen te plaatsen. Hierdoor zijn adverteerders verzekerd van optimaal effect. Eindresultaat: tevreden klanten, onder wie hun oude werkgever.

Erik: “Het mooiste van ondernemen vind ik dat je zelf je beslissingen kan nemen en je eigen koers kunt kiezen.  Of het nu fout of juist goed gaat, uiteindelijk ben je daar echt zelf verantwoordelijk voor. “

De twee kozen voor een minimum aan investeringen. Een printer was onontbeerlijk. Bekijk hieronder waarom ze zoveel plezier beleven aan hun Canon MAXIFY.


Dit is de tweede aflevering in een serie van drie over gepassioneerde ondernemers. De video’s zijn tot stand gekomen dankzij Canon. Canon ondersteunt ondernemers met slimme print- en documentoplossingen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl