• De familie Janetzki uit de Australische stad Toowoomba kocht begin februari per ongeluk 2.300 rollen toiletpapier.
  • Dat bleek een geluk bij een ongeluk, want door het coronavirus zijn de schappen in de winkels inmiddels leeg.
  • Het gezin verkoopt de wc-rollen nu om geld op te halen voor de school van hun dochter.

Een Australisch gezin heeft door een foutje een monstervoorraad op de kop getikt van één van de meest gewilde producten van het land: toiletpapier. Nog voordat mensen door de coronapaniek aan het hamsteren sloegen, bestelde de familie via internet per ongeluk 48 dozen in plaats van 48 rollen wc-papier.

De familie Janetzki uit Toowoomba deed de aankoop volgens omroep ABC begin februari, nog voordat berichten in de media opdoken over lege schappen in winkels. De nietsvermoedende kopers konden hun ogen niet geloven toen de ruim 2.300 rollen toiletpapier bij hun huis werden afgeleverd.

Het gezin moest 3.264 Australische dollar (bijna 2.000 euro) afrekenen voor de onbedoelde aankoop, maar heeft inmiddels wel meer toiletpapier op voorraad dan sommige supermarkten. Ze schatten dat ze daar zo’n twaalf jaar mee vooruit zouden kunnen.

De webwinkel bood uiteindelijk aan het toiletpapier terug te nemen, maar toen had het echtpaar Janetzki al een ander plan bedacht. Ze verkopen de wc-rollen om geld op te halen voor de school van hun dochter. Er is inmiddels veel vraag naar de producten.

“Het had niet beter voor ons kunnen uitpakken”, glundert Haidee Janetzki. Het gezin heeft hun aankoop ondertussen ook voor andere dingen gebruikt: ze bouwden onder meer een muur en een troon met de dozen.

Lees hier meer over het coronavirus: