Premium content ophalen

De autosector heeft last van de tekorten aan computerchips en dat speelt diverse aandelen van autobedrijven parten.

Ook Tesla voelt de chiptekorten, maar recent is sprake van hernieuwd enthousiasme van beleggers voor de maker van elektrische auto’s.

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem bespreken de vooruitzichten voor het aandeel Tesla.

ANALYSE – Deze week hapert de opmars van aandelenmarkten enigszins. Twijfel over de kracht van het economische herstel en het oplaaiende coronavirus zorgen voor enige behoudendheid bij beleggers. Niet heel gek na de recente recordreeks. Toch?

Wellicht dat financiële markten wat meer houvast krijgen van de Europese Centrale Bank (ECB). Donderdagmiddag overlegt de ECB over het monetaire beleid en daarbij is er uiteraard veel aandacht voor de toelichting. Een renteverhoging is in Europa nog ver weg, zeker ook omdat de ECB ervan uitgaat dat de hogere inflatie in tijdelijk fenomeen is.

Met betrekking tot de marktinterventies waarbij met het opkopen van obligaties de rentes laag worden gehouden, is het wel de vraag of de ECB de voet van het gaspedaal gaat halen en het programma van obligatieaankopen gaat terugschroeven. De kans daarop lijkt vooralsnog klein.

Autosector heeft last van chiptekort

Kijk je naar de beursontwikkelingen op sectorniveau, dan is het tekort aan computerchips in verschillende branches een belangrijk thema. Zo zagen diverse autofabrikanten zich genoodzaakt door chiptekorten productielijnen stil te leggen.

Automakers als Ford, Toyota, General Motors, Daimler en Volkswagen kampen daardoor met problemen in het productieproces. Na een prima jaarstart, onttrekken veel van deze namen zich aan het huidige beursfeest.

Premium content ophalen