Premium content ophalen
  • De arbeidsmarkt blijft krap en het aantal freelancers in Nederland bereikt in het derde kwartaal van 2022 met 1,6 miljoen zzp’ers een record.
  • De grootste groep zelfstandigen zit in de hoek van de specialistische zakelijke diensten. Denk hierbij aan ICT-programmeurs, consultants en data-analisten.
  • Volgens Alexandre Fretti van freelanceplatform Malt vinden zzp’ers het uurtarief niet het belangrijkst en zijn er betere manieren voor bedrijven om zelfstandigen binnen te halen.
  • Lees ook: 4 manieren om je als thuiswerker te profileren bij functioneringsgesprekken, volgens HR-experts.

De krapte op de arbeidsmarkt mag dan gestaag afnemen, nog altijd staan er voor alle honderd werkzoekenden in ons land 121 vacatures open. Dat bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het derde kwartaal van 2022. Tegelijkertijd bereikte het aantal zelfstandigen in Nederland met 1,6 miljoen personen een record.

Bedrijven die er niet in slagen al hun topposities gevuld te krijgen met vaste medewerkers, zouden er daarom voor kunnen kiezen de hengel uit te gooien naar het groeiende leger aan zelfstandigen.

Maar hoe krijgen zij hoogopgeleide, gespecialiseerde zzp’ers zover dat ze voor hun bedrijf kiezen? En misschien nog wel belangrijker: hoe voorkomen ze dat freelancers hun bedrijf na twee maanden weer verlaten voor een partij die meer pegels biedt?

Premium content ophalen