Premium content ophalen
  • Zijn functioneringsgesprekken makkelijker of moeilijker voor thuiswerkers?
  • De meningen onder HR-experts verschillen hierover, maar voor werknemers die op afstand werken is het antwoord op deze vraag van levensbelang.
  • Insider sprak met een aantal experts over de manieren waarop thuiswerkers zich goed kunnen voorbereiden op een functioneringsgesprek.
  • Lees ook: Denk je wel eens: ‘Deze vergadering had ook een mailtje kunnen zijn’ – dan is dat vaak ook het geval

Voor veel werknemers is het seizoen van de functioneringsgesprekken aangebroken. Voor leidinggevenden betekent dit het meten van de productiviteit van personeel dat op kantoor, thuis of hybride werkt. Dat betekent ook stress voor alle betrokkenen.

Na meer dan twee jaar in de coronapandemie en een fundamentele verschuiving in onze manier van werken, komen sommige werknemers voor het eerst in aanraking met een functioneringsgesprek op afstand dat gaat over het op afstand werken. Dat dit gebeurt via Zoom, Teams of Hangouts maakt zo’n gesprek niet minder stressvol en spannend.

De meningen lopen uiteen over de vraag in hoeverre werken op afstand een rol speelt bij de beoordeling van werknemers. Sommige HR-experts denken dat de locatie waar je werkt, geen invloed heeft op de beoordeling. Anderen denken dat thuiswerkers en hybride werknemers zich extra moeten inspannen om positief op te vallen.

Premium content ophalen