De gezondheidsautoriteiten van de Amerikaanse staat Florida meldden vrijdag een toename van 3.822 nieuwe gevallen van besmettingen met het coronavirus.

Volgens experts kan Florida het nieuwe epicentrum worden van de corona-uitbraak in de VS.

Florida staat bekend als een geliefde plek bij pensionado’s. Een op de vijf inwoners is 62 jaar of ouder.

De Amerikaanse staat Florida telde vrijdag 3.822 nieuwe gevallen van vastgestelde besmettingen met het coronavirus. Dat is een nieuw dagrecord, blijkt uit de tellingen van het departement voor gezondheid van Florida.

Een dag eerder werd ook al een record neergezet met 3.207 nieuwe vastgestelde besmettingen. Florida zit dicht bij een totaalcijfer van 90.000 vastgestelde besmettingen en ruim 3.000 doden.

De stijging van de afgelopen dagen baart sommige experts zorgen. De vrees is dat Florida het nieuwe epicentrum van de corona-uitbraak in de Verenigde Staten kan worden. 

Florida voert een relatief soepel beleid wat betreft de maatregelen om het coronavirus te beteugelen. Restaurants, winkels, cafés en stranden zijn gewoon open. Regels om afstand te houden worden niet erg strict opgevolgd.

Lees ook op Business Insider

Afgelopen woensdag publiceerden wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania en een ziekenhuis in Philadelphia een analyse waarin ze stellen dat “Florida het volgende epicentrum dreigt te worden. Niet eerder was het risico zo groot, blijkt uit onze prognoses.”

MIAMI BEACH, FLORIDA - JUNE 10: A woman wears a face shield as she wades in the ocean off South Beach on June 10, 2020 in Miami Beach, Florida. Miami-Dade county and the City of Miami opened their beaches today as the area eases restrictions put in place to contain COVID-19. (Photo by Cliff Hawkins/Getty Images)

Foto: Cliff Hawkins/Getty Images

Eerder deze week gaf de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, aan dat de toename van het aantal vastgestelde besmettingen te maken heeft met intensiever testen én meer besmettingen onder arbeiders in de landbouw en bij bewoners van verzorgingstehuizen, aldus de zender Fox 13.

Florida staat erom bekend dat het een geliefde woonplek is voor gepensioneerden in de Verenigde Staten. De staat telt ongeveer 16 miljoen inwoners. Daarvan is 20 procent 62 jaar of ouder.

Vrijdag gaf gouverneur DeSantis aan dat de verspreiding van het coronavirus ook onder jongere inwoners toeneemt. De mediane leeftijd van de bevestigde gevallen is gedaald naar 37 jaar,

Toch vindt DeSantis het niet nodig om maatregelen zoals het verplicht dragen van mondkapjes aan te scherpen, zo gaf hij vrijdag aan.

LEES OOK: Deze belangrijke troef kon Zuid-Korea uitspelen bij de succesvolle aanpak van het coronavirus – robots voor de vergrijzing