De Finse start-up Yoogaia gaat volgende maand wereldwijd yogalessen aanbieden via internet.

Yoga is niet bepaald iets dat je uit een boekje leert. Je hebt als beginneling een goede leraar nodig, die de lichaamshoudingen voordoet en je persoonlijk kan corrigeren. Maar wat als je tussen lessen door aan yoga wil doen, in je eigen huis? Een YouTube-filmpje haalt niet zo veel uit.

Zonnegroet via webcam

De Finse start-up Yoogaia zag er een markt in, schrijft TechCrunch. Begin dit jaar lanceerde Yoogaia een yogaschool via internet. Via een webcam kun je deelnemen aan online-klasjes, waarbij een instructeur op afstand je verrichtingen kan volgen.

Die kan natuurlijk niet fysiek je houding corrigeren. Maar het is altijd beter dan helemaal géén interactie bij thuissessies, denkt Yoogaia. Opvallend: er is geen maximum aantal deelnemers per online klasje. Als Yoogaia populairder wordt, kan de individuele feedback daar wel eens onder gaan lijden.

Van ‘jooga’ naar ‘yoga’

Op het moment zijn de meeste lessen in het Fins, maar de site wil het aantal Engelstalige lessen uitbreiden als de site “wereldwijd” gaat, volgende maand. Yoogaia betaalt die herlancering met een investeringsronde van 500.000 euro. De site wil er vooral meer yogaleraren mee aantrekken.

Tot nu toe maken tussen de 3000 en 5000 mensen gebruik van Yoogaia. Die betalen daar 15 euro per maand voor, bij een jaarabonnement. .

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl