Uitbater van elektrische laadstations Fastned heeft wederom bakzeil gehaald bij de rechter in een zaak om vergunningen voor laadstations van Shell.

Volgens de rechter mag Shell twee extra laadpalen realiseren bij benzinestation De Andel aan rijksweg A12 bij Gouda. Een beroep tegen de zaak door Fastned, die op die locatie ook een laadstation heeft, haalde niets uit.

Volgens Fastned komt door de laadstations van Shell onder meer de verkeersveiligheid in het gedrang. De rechter ging hier niet in mee omdat hij de veiligheid van automobilisten niet een direct belang is voor Fastned.

Ook vindt Fastned dat de vergunning voor Shell indruist tegen het gelijkheidsbeginsel. Het is Fastned namelijk niet toegestaan om aanvullende voorzieningen te realiseren zoals toiletten en een ruimte waar je koffie en broodjes kan halen. Evengoed verklaarde de rechter het beroep van Fastned ongegrond. Fastned kan nog hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land. Het bedrijf zei eerder dat het raar is “dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen”.

Begin december verloor Fastned ook al een rechtszaak van de Staat en Shell om vergunningen voor laadstations langs rijksweg A1.

Lees ook op Business Insider