Cryptomunt ethereum, in waarde de nummer twee in de wereld achter de bitcoin, zette vrijdag een nieuw koersrecord neer boven de 420 dollar.

Ethereum zit de hele week al in de lift. Zeven dagen geleden was de munt nog zo’n 330 dollar waard, dus is de munt in een week tijd ruim een kwart meer waard geworden.

Business Insider Deutschland verwijst naar analisten die een mogelijke verklaring voor de stijging van ethereum zien, en meteen ook een gevaar voor de bitcoin. Het heeft te maken met het aantal transacties in de twee grootste cryptomunten ter wereld.

Het aantal transacties met de bitcoin blijft sinds een jaar min of meer stabiel, op ongeveer 330.000 transacties per dag. Er zit relatief weinig groei in het aantal transacties per dag, en dat is bij ethereum wel anders.

Want ethereum handelt inmiddels 500.000 transacties per dag af, terwijl dat er in januari nog 100.000 per dag waren.

Dit verschil in de verwerking van transactie-aantallen kan gevolgen hebben voor de praktische bruikbaarheid van een cryptomunt op de langere termijn. Om echt voor massagebruik interessant te worden, moeten de transactie-aantallen fors omhoog en de kosten per transacties omlaag.

Lees meer details op finanzen.nl.

Volg de koers van ethereum op finanzen.nl in euro's en dollars.

ethereum, bitcoin, bitcoin cash