• Vitalik Buterin vernietigde 90 procent van de Shiba Inu coins in zijn cryptoportfolio, meer dan 40 procent van de totale munten die in omloop zijn.
  • Buterin wil de resterende Shiba Inu-munten die hij bezit, doneren aan goede doelen.
  • Eerder doneerde de Ethereum-oprichter 1 miljard dollar aan Shiba Inu coins een Covid-19-fonds voor India.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft 90 procent van zijn Shiba Inu coins vernietigd. De overige 10 procent is hij van plan te doneren aan goede doelen, zo blijkt uit een bericht dat Buterin achterliet bij een ethertransactie.

Door deze actie van Buterin is het totale aantal Shiba Inu-munten dat wereldwijd in omloop is met meer dan 40 procent afgenomen.

Volgens de Ethereum-topman was het verbranden of doneren de enige optie voor hem. Hij kreeg de helft van zijn Shiba Inu-munten van de makers van deze cryptovaluta.

Buterin wilde niet dat zijn transacties met de munt gezien zouden worden door andere cryptohandelaren als marktbepalende strategische acties.

De Canadees-Russische programmeur adviseert makers van cryptovaluta ook tegen het overmaken van grote hoeveelheden aan goede doelen of personen zonder hun toestemming.

"Ik wil niet de persoon zijn die een trend veroorzaakt. Het is beter om munten te maken die meteen in de handen komen van goede doelen (al moet je dat eerst met ze afstemmen) dan ze over te maken", schreef hij in het bericht bij zijn ethertransactie.

Burn baby, burn

Door de munten te vernietigen, worden ze uit omloop gehaald. Het zogeheten 'burnen' van een cryptomunt betekent dat ze naar een publiek adres gestuurd worden waar ze buiten bereik en dus ongebruikt worden opgeslagen.

Ruim 40 procent van de Shiba Inu-tokens komt neer op 410 biljoen munten. Die vertegenwoordigen een waarde van zo'n 7 miljard dollar.

Na de aankondiging van Buterin steeg de waarde van Shiba Inu coin met meer dan 40 procent naar 0,00001953 dollar.

Shiba Inu is een kleine door dogecoin geïnspireerde cryptomunt waarvan de waarde dit jaar met 10.000 procent toenam. De website van Shiba Inu omschrijft de munt als een "experiment in gedecentraliseerde spontane community building."

Lees ook: De Shiba Inu coin is een parodie op de ludieke dogecoin en steeg ook 10.000% – 2 broers uit New York werden er miljonair mee

Deze crypto's moeten levens redden

Buterin is er nog niet uit naar welk goed doel zijn resterende tokens gaan. Hij zei eerder dat het een organisatie moet zijn die op de lange termijn veel levens zal kunnen redden.

Vorige week doneerde Buterin voor 1 miljard dollar aan Shiba Inu-munten aan CryptoRelief, een goed doel van Sandeep Nailwal. Hij is een van de mede-oprichters van Ethereum-platform Polygon. Met zijn goede doel ondersteunt hij de strijd in India tegen Covid-19.

"Ik ben erg onder de indruk hoe de 'honden token'-cryptogemeenschap zich inzet met het doneren aan goede doelen", schrijft Buterin. "Al deze hondenliefhebbers tonen hun vrijgevigheid en hun bereidheid om verder dan hun eigen winst te denken en de wereld een betere plek te maken".

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: