De cryptowereld zag vorige week de lancering van de nieuwste munt: de ‘ElonJet’. Deze is in het leven geroepen om het project van de 19-jarige Jack Sweeney te ondersteunen. Hij beheert een Twitter-account dat de privéjet van Elon Musk volgt. Een account dat de Tesla CEO persoonlijk probeerde te laten sluiten.

Sweeney sloeg een bod van 5.000 dollar af van Musk om dat te doen. Vorige week bracht de tiener naar buiten dat hij de ondernemer een tegenbod had gedaan van 50.000 dollar, zodat hij een Tesla Model 3 kon kopen en zijn collegegeld kon betalen. Musk wilde daar niet op ingaan en verbrak alle contact.

De partij achter de nieuwe cryptomunt zegt de wensen van Sweeney wel te willen vervullen door voor hem een Tesla Model 3 te kopen. Volgens het Twitter-account van de zogeheten ‘meme-coin‘ gebeurt dit pas als de munt een marktwaarde van 10 miljoen dollar bereikt.

Volgens de site Coinmarketcap staat de totale waarde van alle elonjet-tokens op een kleine 3 miljoen dollar. Coinmarketcap geeft aan dat het om door het project zelf aangeleverde data gaat en dat dit bedrag niet onafhankelijk is geverifieerd.

De partij achter de nieuwe crypto zegt geen banden te hebben met Jack Sweeney.

"Het is grappig wat dit allemaal teweeg heeft gebracht", zegt Sweeney tegen Insider over zijn gesprek met Musk en de heisa die het veroorzaakte. "Als mensen geloven in de ElonJet-meme, dan vertrouw ik erop dat de mensen achter ElonJet waar gaan maken wat ze beloven."

Gaat Musk ook fan worden van deze meme-munt?

Meme-coins zijn cryptovaluta die verbonden zijn aan internetgrappen. Elon Musk is zelf een groot fan van de dogecoin, die zijn oorsprong vindt in een grap tussen twee programmeurs.

Lees ook: De medebedenker van de dogecoin bezit slechts €35.500 van de meme token – en zegt dat hij er niets meer mee te maken heeft

"Het concept achter ElonJet vindt zijn inspiratie in het wereldwijde fenomeen van de meme-coin", staat op de webiste van ElonJet. "En wij steunen de activiteiten van Jack Sweeney om vliegtuigen te volgen."

Sweeney laat aan Insider weten dat zijn tegenbod van 50.000 dollar nog aanhoudt. Als Musk daarmee akkoord gaat, is Sweeney bereid zijn Twitter-account te sluiten.

Sinds zijn project viral is gegaan, hebben meerdere mensen hun hulp aangeboden om het account te beheren. Sweeney: "Mijn hoop is om uiteindelijk alle vliegtuigdata beschikbaar te stellen in een gedecentraliseerde omgeving. Dit kan helpen om koolstofemissies en vliegkosten te verlagen."

LEES OOK: Warren Buffett zou rijker kunnen zijn dan Elon Musk – maar de legendarische belegger heeft de helft van zijn fortuin geschonken aan goede doelen