Billy Markus, de medebedenker van de dogecoin, onthulde dat hij ongeveer 220.000 tokens van de ludieke cryptomunt bezit. Dat vertaalt zich naar ongeveer 35.500 euro op basis van de koers van afgelopen dinsdag.

Markus herhaalde ook dat hij niets meer met de munt te maken heeft. Toch tweet hij er continu over. “Nog een herinnering: Ik spreek niet voor de dogecoin,” tweette Markus zondag naar zijn bijna 1 miljoen volgers. “Ik zit niet in het project. Ik ben een lid van de gemeenschap. Ik heb ongeveer 220k doge.”

In een vervolgtweet hield hij vol dat hij “nooit” meer aan de de ooit als grap gelanceerde cryptomunt zal werken.

“Ik doe het nooit meer. Werken aan een cryptoproject is verschrikkelijk, want ik ondervond dat hoe meer je voor mensen doet, hoe meer ze verwachten en hoe slechter ze je behandelen,” schrijft Markus. “Ik heb veel respect voor de programmeurs die dit al die jaren vrijwillig doen.”

Markus creëerde de dogecoin in 2013 samen met Jackson Palmer. In 2015 verkocht hij al zijn munten. Van de opbrengst kocht hij destijds een tweedehands Honda Civic, vertelde Markus in februari van dit jaar.

Maar afgelopen juni kondigde hij aan dat hij weer wat dogecoins had gekocht. Daarmee brak hij een belofte die hij aan zichzelf had gedaan. "Ik heb dogecoin gekocht na 8 jaar gezworen te hebben nooit meer crypto te kopen," tweette hij. "Ik heb de koers sindsdien zeven keer gecontroleerd."

De dogecoin is de meest gezochte crypto op Google dit jaar. De ludieke munt piekte op een recordhoogte van 0,73 dollar begin mei. De piek kwam nadat techmiljardair Elon Musk zei dat de dogecoin de toekomst van crypto zou kunnen zijn. Op dit moment wordt de grapmunt verhandeld voor rond de 0,17 dollar.

Musk sprak dit jaar diverse keren zijn steun uit voor de meme-munt, die zijn populariteit mede ontleent aan de associatie met het Japanse hondenras shiba inu.

Onlangs zei Musk, die onder meer topman is van Tesla, dat de fabrikant van elektrische auto's de dogecoin gaat accepteren voor de aankoop van bepaalde artikelen van Tesla.

De dogecoin wordt gesteund door een gemeenschap van fans die deze altcoin zien als een vorm van verstoring van klassieke financiële markten.

LEES OOK: Dit is de top 10 best presterende cryptomunten van 2021 – tokens rond de metaverse rukken op, de nummer 1 steeg ruim 50.000%