Tesla-oprichter Elon Musk en zangeres Grimes hebben de geruchten over hun relatie afgelopen dinsdag soort van bevestigd door samen op de rode loper van het prestigieuze MET Gala te verschijnen.

Grimes droeg een choker om haar hals die geïnspireerd leek te zijn op het logo van Tesla (zie de foto bij dit artikel).

Ter vergelijking, dit is het Tesla-logo:

tesla motors real logo

Foto: REUTERS/Robert Galbraith

Us Weekly schrijft dat het koppel de outfit van Grimes heeft bedacht tijdens een etentje. Vervolgens hebben ze een team op dit futuristische ensemble gezet. Musk droeg een wit colbert met daaronder een kraagloos shirt.

Page Six, de roddelrubriek van The New York Post, meldde afgelopen maandag al dat de techmiljardair en de Canadese zangeres stilletjes aan het daten zijn. Het gerucht gaat dat het koppel elkaar online heeft ontmoet, daar vonden de twee elkaar in hun interesse voor kunstmatige intelligentie.

Musk zou Grimes hebben benaderd nadat hij zag dat de zangeres een alter ego had geschapen genaamd 'Rococo Basilisk', een samentrekking van de 18e-eeuwse stijl Rococo en Roko's Basilisk. Dat laatste is een gedachte-experiment, waarbij kunstmatige intelligentie de wereld domineert en alles en iedereen straft dat zijn bestaan bedreigt.

Musk had de woordspeling willen gebruiken om de complexiteit van AI te duiden, maar Grimes was hem drie jaar voor. Volgens Grimes toont haar door AI gemartelde karakter gelijkenissen met Marie Antoinette, de Franse extravagante koningin uit de barok, zei ze tegen Fuse.

The twee hebben hun relatie nog niet officieel bevestigd.

Twitteraars zagen de Tesla-choker en waren geschokt:

LEES OOK: Tesla-baas Elon Musk zegt snoep te gaan maken – opnieuw een sneer naar superbelegger Warren Buffett