• Tesla- en SpaceX-oprichter Elon Musk gaat tijdelijk van Twitter.
  • De aandelen van Gamestop, Etsy en een Japanse gamemaker zijn gestegen in de afgelopen weken na tweets van Musk.
  • In juni 2020 zei Musk ook dat hij even zou stoppen met Twitter. Twee dagen later was hij terug.

Elon Musk gaat even van Twitter, laat hij dinsdag weten in – hoe kan het ook anders – een tweet.

“Off Twitter for a while”, schreef hij dinsdag aan zijn bijna 45 miljoen volgers zonder verdere details te geven.

De oprichter van Tesla en SpaceX heeft heftige weken achter de rug op het sociale medium. Zijn tweets hadden flinke invloed op de aandelenmarkt.

Dat begon op 13 januari met de Japanse gamemaker Bandai Namco. Musk twitterde een meme rond waarin een figuur uit een van hun spelletjes voorkomt. Prompt steeg de koers van Bandai Namco met 4 procent.

Op 26 januari tweette Musk dat hij van Etsy houdt, de onlinemarktplaats voor handgemaakte en vintage producten. De miljardair had daar recent een gebreide wollen muts voor zijn hond gekocht. De muts had de vorm van de helm van Marvin the Martian, een personage uit de tekenfilms en strips van de Looney Tunes. Het aandeel Etsy klom die dag 3,5 procent.

Een dag later explodeerde de koers van videospellenwinkel GameStop met 157 procent in de nabeurshandel, nadat Musk 'Gamestonk!!' twitterde.

Lees ook: Zo werkt short gaan met aandelen – en hoe dat mis ging met GameStop toen particuliere beleggers samenspanden tegen pro’s

Afgelopen vrijdag voegde Musk #bitcoin toe aan zijn Twitter-bio. "Terugkijkend was het onvermijdelijk", tweette hij daar later over. De waarde van de bitcoin steeg met 15 procent.

Tot slot stuurde Musk maandag de koers van Clubhouse Media Group omhoog met 45 procent. De dag ervoor had hij getweet dat hij om 22 uur aanwezig zou zijn in Clubhouse, de sociale audio-app die Silicon Valley in z'n greep heeft. Die app is nog niet beursgenoteerd. Beleggers kochten per ongeluk aandelen van Clubhouse Media Group, een marketingbureau dat werkt met influencers.

Hoelang Musk stopt met twitteren, heeft hij niet gezegd. In het verleden duurden zijn pauzes nooit lang.

In juni 2020 zei Musk ook dat hij even zou stoppen met Twitter. Twee dagen later was hij terug. In 2019 duurde zijn zelfopgelegde pauze drie dagen.

Lees meer over Elon Musk: