Elon Musk, CEO van Tesla, roept al enige tijd dat hij in een 44.000 euro kostende tiny house bij de Mexicaanse grens woont. En hoewel het huis inderdaad op naam van SpaceX staat en hij er technisch gezien zou kunnen verblijven, denken bronnen van The Wall Street Journal er anders over. Volgens de Amerikaanse krant woont Musk namelijk in de duurste villa die in de Texaanse hoofdstad Austin te vinden is.

Musk vertelde in het onlangs gepubliceerde ‘Person of the Year’-interview met Time nog trots dat hij in een klein huisje vlakbij de lanceerbasis van SpaceX verblijft. Hij bestempelde zijn verblijfplaats zelfs als technologieklooster. Hij vergat daarbij te vertellen dat hij een groot deel van zijn tijd doorbrengt in het miljoenen dollars kostende huis van zijn vriend Ken Howery, ook een miljardair.

Het huis van Howery, die samen met Musk grof geld verdiende aan het opzetten van PayPal, is naar verluidt de duurste woning in de buurt van Austin. Het pand heeft bijna 750 vierkante meter aan binnenruimte en bevindt zich aan voet van Mount Bonnell en het begin van de Colorado River. Dat is de buurt waar bekende en rijke mensen hun huizen hebben.

Howery ontkent overigens dat Musk in zijn woning vertoeft. Ook Musk zelf ontkent de geruchten. Als de CEO van Tesla en SpaceX daadwerkelijk in de woning woont, is dat een goed bewaard geheim, zelfs onder mensen die Howery goed kennen. Zij weten naar verluidt niets over de overeenkomst tussen de twee miljardairs.

Musk zou een villa willen kopen in Austin

Musk beweerde in eerdere interviews dat hij aan het downsizen is. Hij wil zo min mogelijk bezitten omdat hij denkt dat bezittingen hem tegenhouden. Maar tegelijkertijd blijkt dat hij in en rond Austin op zoek is naar een huis. En dan niet een tiny house, maar een die meerdere miljoenen dollars kost en in een goede buurt staat.

Musks persoonlijke financiële adviseurs hebben meerdere malen contact gezocht met makelaars in Austin. Deze moesten op zoek naar een woning met veel land, iets wat vrijwel onmogelijk te vinden is in de huidige woningmarkt, laten de makelaars weten.

Ze weten zelfs te vertellen dat Musk al twee woningen heeft bezichtigd, waaronder die van juwelenontwerpster Kendra Scott. Maar woordvoerders van haar laten weten dat er wel afspraken met Musk zijn geweest, maar dat hij telkens niet kwam opdagen. Scott zou wel open staan voor verkoop aan Musk.

Geheimzinnige woningmarkt

Of we ooit zullen weten of Musk miljoenen uitgeeft om een nieuw huis in Austin te kopen? Dat lijkt er niet op. Bronnen van de WSJ zeggen dat de huizenmarkt daar zo geheimzinnig is, dat we er waarschijnlijk nooit achter zullen komen. Zelfs niet als de aankoop al gedaan is.

Musk beloofde vorig jaar op Twitter dat hij "geen huis zou bezitten" en verkocht sindsdien een groot gedeelte van zijn vastgoed. Hij liet tot nu nog niets weten over eventuele aankoop van nieuwe eigendommen.

LEES OOK: Elon Musk prijst zichzelf, verkiest dogecoin boven de bitcoin en verdedigt zijn controversiële Twitter-gewoontes – 15 opvallende uitspraken