Volgens Elon Musk zijn hij en Grimes zijn nog steeds “semi-gescheiden” terwijl ze elk hun eigen carrières nastreven. 

De Tesla-miljardair besprak zijn breuk met de zangeres en producer in een nieuw interview met Time Magazine. Hij is door het tijdschrift uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

“Grimes en ik zijn, volgens mij, waarschijnlijk semi-gescheiden”, vertelde Musk aan Time. “We zagen elkaar niet zo veel. Ik denk dat dit tot op zekere hoogte een zaak voor de lange termijn is, want zij is meestal in Los Angeles of op tournee, en mijn werk is meestal op afgelegen locaties zoals deze.” 

Musk legde de situatie in september op vergelijkbare wijze uit aan Page Six. Hij onthulde destijds dat hij en Grimes na drie jaar daten hadden besloten om hun eigen weg te gaan. Hij zei toen dat ze nog steeds van elkaar hielden en “op goede voet staan” terwijl ze co-ouderschap hebben over hun 18 maanden oude zoon, X Æ A-Xii. 

In het interview met Time onthulde Musk dat hij momenteel vrijgezel is en het grootste deel van zijn tijd doorbrengt in de buurt van Boca Chica, Texas, vlak bij de Starbase-lanceerfaciliteit van SpaceX.

"Deze plek is eigenlijk als een technologieklooster", zei hij. "Er zijn hier wel wat vrouwen, maar niet veel. En het is afgelegen."

Musk bevestigde afgelopen december dat hij naar Texas was verhuisd na een maandenlange ruzie met de staat Californië over lockdowns. Sindsdien verkocht hij zijn vastgoedbezittingen ter waarde van 100 miljoen dollar in Californië nadat hij beloofde "geen huis te bezitten". Hij huurt nu naar verluidt een tiny house van 50.000 dollar.

Ondertussen is Grimes druk bezig met het uitbrengen van nieuwe muziek. In een nieuw nummer, 'Player of Games', lijkt de tekst te zinspelen op haar relatie met Musk: "Baby / Hoe ben ik te vergelijken / Met het avontuur daarbuiten? / Zeil weg / Naar de koude uitgestrektheid van de ruimte / Zelfs liefde / Kon je niet op je plaats houden."

LEES OOK: Elon Musk denkt erover om te stoppen met werken en fulltime influencer te worden: een nieuw grapje op Twitter?