Elon Musk prijst zijn eigen kunnen, verkiest de dogecoin boven de bitcoin en verdedigt zijn controversiële Twitter-gewoontes in interviews met Time en de zakenkrant The Financial Times. Beide publicaties riepen hem deze week uit tot hun ‘Persoon van het Jaar’.

De CEO van Tesla en SpaceX – ’s werelds rijkste persoon, met een geschat fortuin van omgerekend 250 miljard euro – schetst ook zijn visie voor een kolonie op Mars en prijst onverwacht Warren Buffett.

Dit zijn Musks 15 beste uitspraken uit de twee interviews, lichtelijk aangepast en verkort voor duidelijkheid

 1. “Hoe kan het dat Tesla en SpaceX succesvol zijn terwijl andere bedrijven veel meer middelen en geld hebben dan ik? Het probleem is dat ze mij niet kunnen inhuren.”
 2. “Ik ben heel goed in technologie en techniek. Iedereen heeft zijn talenten, dit zijn enkele van de mijne. Ik kan niet zingen of dansen, maar dit kan ik wel.”
 3. “Ik denk niet dat er veel mensen zijn die echt van plaats zouden willen ruilen.” – [Musk licht toe dat hij 80 tot 90 uur per week werkt en geen huis of boot bezit of op vakantie gaat.]
 4. “Niemand heeft ooit een volledig herbruikbare raket gemaakt die in een baan om de aarde gebracht kan worden, van welke soort dan ook. We leven simpelweg op een planeet waar dit extreem moeilijk is om gedaan te krijgen. Als dit een videogame was, stond de moeilijkheidsgraad op ‘maximaal’, maar niet op ‘onmogelijk’.”
 5. “Het volgende echt grote ding is om een zelfvoorzienende stad op Mars te bouwen en de dieren en wezens van de aarde daarheen te brengen. In iets dergelijks als een futuristische ark van Noach. We nemen er wel meer dan twee mee, het is een beetje vreemd als er maar twee zijn.”
 6. “Het zal me verbazen als we niet binnen vijf jaar op Mars landen.”
 7. “We hebben Tesla eigenlijk uit wanhoop opgezet – niet omdat we dachten dat het lucratief zou zijn, maar gewoon om te laten zien dat het mogelijk was.”
 8. “De bitcoin mag dan een opslag van waarde zijn, het is geen goede vervanger voor transactievaluta. Hoewel de dogecoin is gemaakt als een flauwe grap, is deze munt geschikter voor transacties.” – [Musk merkte op dat dogecoin meer transacties per kan verwerken, en dat de ingebouwde inflatie mensen aanmoedigt om het niet op te potten.]
 9. “Je wilt dat degenen die kapitaal beheren, goede beheerders van kapitaal zijn. En ik denk dat de overheid inherent geen goede kapitaalbeheerder is.” – [Om zijn standpunt tegen het belasten van miljardairs te rechtvaardigen.]
 10. “Ik ben niet de grootste fan van Warren Buffett, eerlijk gezegd. Maar hij is niet bezig met krankzinnige, opzichtige consumptie. Dus je moet zeggen: ‘Zeker, hij heeft een groot vermogen, maar hij doet nuttig werk voor de economie en hij is daar zeer bedreven in. Hij moet het waarschijnlijk blijven doen.'”
 11. “Ik denk niet echt na over merkoptimalisatie om eerlijk te zijn. Dat blijkt wel uit mijn tweets, die vaak zelf toegebrachte wonden zijn.”
 12. “Ik bedoel, je vermaakt je ermee, toch? Ik zeg niet dat ik geen domme tweets schrijf, natuurlijk doe ik dat wel. Er zijn momenten dat ik mezelf in de vinger snij. Maar uiteindelijk is het vermakelijk, interessant, informatief, of wat dan ook.”
 13. “De markten houden zichzelf constant in beweging. Aandelen Tesla stegen en daalden van de een op de andere dag veel in waarde, gebaseerd op niets voor zover ik weet.” – [Musk bagatelliseert de impact van zijn tweets op de activaprijzen.]
 14. “Deze plek is eigenlijk een technologieklooster. Er zijn hier wat vrouwen, maar niet veel. Het is afgelegen en we doen aan technologie, dus dit is een technoklooster.” – [Grapje over waarom hij geen vriendin heeft.]
 15. “Ik probeer mensen naar Mars te krijgen, vrijheid van informatie mogelijk te maken met Starlink, duurzame technologie te versnellen met Tesla en mensen te bevrijden van de sleur van het autorijden. Het is zeker mogelijk dat de weg naar de hel tot op zekere hoogte geplaveid is met goede bedoelingen – maar de weg naar de hel is meestal geplaveid met slechte bedoelingen.”

LEES OOK: Elon Musk zegt dat Tesla betalingen in dogecoin gaat accepteren voor merchandise – de cryptomunt schiet gelijk 25% omhoog