Elon Musk is weer eens verwikkeld in een fittie en slaat op Twitter terug naar Jackson Palmer, nadat de medebedenker van de ludieke cryptomunt dogecoin de rijkste man ter wereld een ‘oplichter’ noemde.

Palmer vertelde in een interview met de Australische nieuwssite Crikey dat hij Musk jaren geleden via Twitter berichtte, dat hij kon helpen cryptozwendel op Twitter te identificeren met een bot die hij had gemaakt.

Tijdens het gesprek, zo zei Palmer, werd duidelijk dat Musk de “codering niet zo goed begreep als hij deed voorkomen”. Palmer zei dat Musk niet wist hoe het Python-script moest uitvoeren.

“Hij verkoopt een visie in de hoop dat hij op een dag kan waarmaken wat hij belooft, maar dat weet hij niet”, stelde Palmer in het interview. “Hij is gewoon heel goed in doen alsof hij dingen weet. Dat is heel duidelijk bij zijn belofte om Tesla volledig zelfrijdend te maken.”

Musk heeft inmiddels gereageerd met wat venijnige opmerkingen op Twitter.

"Mijn kinderen schreven nog beter code toen ze twaalf waren dan het onzinscript dat Jackson me stuurde", twitterde de miljardair dinsdag over Palmers stukje computercode uit 2018. "Als het zo geweldig is, dan zou hij het met de wereld moeten delen om ieders ervaring met Twitter beter te maken", voegde hij toe.

Palmer maakte van de gelegenheid gebruik om de computercode, die hij vier jaar geleden al op codeplatform GitHub plaatste, te delen. Hij reageerde niet direct op het verzoek om commentaar van Insider.

'Simpel script'

"Ik heb nooit gezegd dat het een supercomplex was, maar dit simpele script werkte zeker bij het onderscheppen en rapporteren van de minder geavanceerde phishingaccounts die er rond 2018 waren", schreef Palmer op Twitter. "Sindsdien zijn hun tactieken geëvolueerd. Ik heb het (script, red.) met veel mensen gedeeld en het werkte voor hen."

Palmer, die zich in 2015 afkeerde van de dogecoin vanwege de 'giftige' cultuur, zei in een aantal tweets dat Twitter-oprichter Jack Dorsey hem in 2018 had verteld dat het sociale medianetwerk probeerde om een soortgelijk script op Twitter los te laten. Palmer merkte daarbij echter op dat de computercode vandaag de dag niet meer zo effectief zou zijn, omdat de tactieken van oplichters steeds geraffineerder zijn geworden.

Musk, die bezig is met de aankoop van Twitter, beperkte zich in zijn aanval naar Palmer niet tot de code uit 2018. Hij zette tegelijk vraagtekens bij Palmers betrokkenheid bij de dogecoin, een cryptomunt die de miljardair voortdurend heeft gepromoot.

De steun die Musk de meme-munt gaf, heeft herhaaldelijk de waarde ervan opgedreven. Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX van Musk zijn zelfs begonnen het accepteren van dogecoins als betaling voor sommige van hun goederen.

"Palmer vergeet altijd te vermelden dat hij nooit één regel code heeft geschreven voor de dogecoin", bitste Musk op Twitter. In een inmiddels verwijderde tweet riep Palmer de medebedenker van de dogecoin Billy Markus op om te reageren op de aantijging van Musk.

Daarop tweette Markus dat "de mensen na ons exponentieel meer gedaan hebben aan de code dan Jackson of ik". "Ik denk dat ik twintig regels code heb geschreven en de rest kopieerde."

Zowel Palmer als Jackson werken niet bij meer bij voor het team dat de dogecoin beheert. De twee lanceerden de dogecoin in 2013 als grap.

Markus, voormalig programmeur bij IBM Software, en Palmer, software-ontwikkelaar bij Adobe, hadden elkaar nog niet eens ontmoet toen ze de memetoken creëerden. Palmer tweette over het investeren in 'dogecoin' als grap en kocht de domeinnaam dogecoin.com.

Markus stuitte op de site en nam contact op met Palmer over zijn eigen pogingen om een digitale munt te programmeren die een groter publiek zou aanspreken. Binnen een jaar wisten de twee de dogecoin te lanceren, die nu een van 's werelds meest waardevolle cryptomunten is.

Palmer is niet de eerste die de toorn van Musk over zich heeft afgeroepen. In de afgelopen maanden lag de topman van Tesla op Twitter in de clinch met het hoofd van het Russische ruimteagentschap en de regering Biden.

LEES OOK: Wat is de toekomst van dogecoin nu Elon Musk Twitter heeft gekocht? 5 crypto-experts bespreken de potentie voor gebruik in de echte wereld