De medebedenker van de cryptomunt dogecoin heeft zich hard uitgelaten over techmiljardair Elon Musk, en noemde de topman van Tesla en SpaceX een “oplichter” die niet in staat was om relatief eenvoudige softwarecode te begrijpen. 

Jackson Palmer, de mede-bedenker van de ludieke dogecoin waar Musk zelf een fan van is, sprak met de Australische nieuwssite Crikey over diverse onderwerpen en gaf ook aan wat hij van Elon Musk vindt.

Palmer is vooral bekend als een van de bedenkers van de ludieke cryptomunt dogecoin, een cryptomunt gebaseerd op een meme die in 2013 werd gelanceerd. Mede dankzij Musk is de dogecoin nu een van ’s werelds meest waardevolle cryptomunten. 

Palmer uitte in zijn interview met Crikey echter kritiek op Musk en deelde enkele details van zijn ontmoetingen met de techmiljardair.

Volgens Palmer stuurde hij Musk enkele jaren geleden voor het eerst een bericht op Twitter, nadat hij een bot had gemaakt die zou helpen detecteren of er een cryptoscam werd genoemd in iemands Twitter mentions. Die bot stuurde vervolgens een geautomatiseerd rapport naar het platform waarna de scam werd gemarkeerd.

Palmer zei dat hij ook samenwerkte met mede-oprichter Jack Dorsey van Twitter en het Twitter-team, zodat meldingen onmiddellijk naar hen zouden worden verzonden, zei hij tegen Crikey. Hij stuurde de code ook naar andere crypto-influencers.

"Elon wilde het script in handen krijgen en het werd heel snel duidelijk dat hij de softwarecode niet zo goed begreep als hij deed voorkomen. Hij vroeg: 'Hoe voer ik dit Python-script uit?'", aldus Palmer.

"Nadat ik hem het script had gegeven, zag ik wie hij echt was. Hij is een oplichter, hij verkoopt een visie in de hoop dat hij op een dag kan leveren wat hij belooft", schetste Palmer tegenover Crikey. "Hij is gewoon heel goed in doen alsof hij iets weet. Dat is heel duidelijk met de Tesla full-self-driving belofte."

Palmer stelt dat mensen op Twitter waarschijnlijk gecharmeerd zijn van Musk omdat hij rechtstreeks met ze tweet. Volgens Palmer maakt Musk indruk op mensen die zelf ook rijk willen worden.

"Ongeveer een jaar geleden, toen Musk iets zei over crypto, zei ik dat Elon Musk een oplichter was en altijd zal zijn, maar de wereld houdt van oplichters," zei Palmer. "Mensen dromen ervan om op een dag ook miljardair te zijn, en dat is de droom die hij verkoopt." 

Palmer sprak ook met Crikey over het bod van Musk op Twitter en zei dat hij dacht dat de miljardair erop uit was om het platform te vernietigen.

"Hij zaaide een enorme hoeveelheid onenigheid en wantrouwen op het platform, en er is momenteel sprake van een enorm veel onvrede en zelfs een uittocht onder het personeel", aldus Palmer.

Vertegenwoordigers van Musk reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Insider.

LEES OOK: Een mysterieuze belegger bezit voor $20 miljard aan dogecoin – Elon Musk waarschuwde al voor deze ‘walvis’