• Techmiljardair Elon Musk heeft zondag via een tweet aangekondigd de dogecoin te gaan ondersteunen, als grote bezitters de cryptomunt op grote schaal van de hand gaan doen.
  • Volgens Musk is het grootste probleem van de dogecoin dat een kleine groep beleggers een groot deel van de beschikbare dogecoins in bezit heeft.
  • Afgelopen week tweette Musk de dogecoin te hebben gekocht voor zijn negen maanden oude zoontje.

Techmiljardair Elon Musk vindt het enige echte probleem van de cryptomunt dogecoin dat een groot deel van de dogecoins in handen is van een klein groepje beleggers.

De topman van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX zei zondag dat hij de dogecoin zal ondersteunen als grote bezitters massaal aan het verkopen slaan.

“Als grote bezitters van de dogecoin een flink deel van hun munten gaan verkopen, zal ik dat opvangen”, stelde Musk in een tweet. “Te sterke concentratie iss naar mijn mening het enige echte probleem.”

“Ik zal letterlijk in dollars gaan betalen als ze hun accounts opheffen”, voegde hij daar later aan toe.

Musk is de laatste tijd vaker aan het twitteren over de dogecoin. Zo zei hij afgelopen week dat hij wat van deze cryptomunt heeft gekocht voor zijn negen maanden oude zoontje. Daarmee veroorzaakte de techmiljardair een koersstijging van de dogecoin met 16 procent.

"Ik heb wat dogecoin gekocht voor lil X, zodat hij een 'toddler hodler' kan worden", tweette Musk. De term 'hodl' staat in de cryptogemeenschap bekend voor vasthouden aan cryptomunten die je koopt, in plaats van verkopen. Dus 'toddler hodler' zou dan vrij vertaald iets als vasthoudkleuter zijn.

Dogecoin verloor maandag zo'n 4 procent wan zijn waarde en was aan het begin van de middag 6 dollarcent waard.

De tweets van Musk hebben de waarde van de cryptomunt dit jaar meerdere malen naar recordhoogten gebracht. De op een meme van een hond gebaseerde munt steeg afgelopen weken naar 8,4 dollarcent, de hoogste stand ooit.

Aan het begin van 2021 was de dogecoin nog slechts 1 dollarcent waard. De munt is met een totale marktwaarde van zo'n 7,7 miljard dollar nu de twaalfde cryptomunt van de wereld, blijkt uit gegevens van de site coinmarketcap.

[activecampaign form=28]

Lees meer over Elon Musk en cryptomunten: