• De koers van de dogecoin is sinds de overname van Twitter door Elon Musk 30 procent gestegen.
  • Musk staat al lange tijd bekend als fervent supporter van de dogecoin. In het verleden brachten zijn tweets grote koersschommelingen bij de crypto teweeg.
  • Sommigen speculeren dat de cryptomunt door Musk kan worden ingezet als een betaalmiddel op het socialemediaplatform.
  • Lees ook: Twitter is akkoord met het overnamebod van Elon Musk van $44 miljard

De dogecoin profiteert flink van de overname van Twitter door Elon Musk. Sinds het bedrijf akkoord ging met het bod van de miljardair, steeg de koers van de munt 30 procent, volgens de site Coinmarketcap.

De cryptomunt noteert inmiddels rond de 0,16 dollar. Maandagochtend was de munt nog ongeveer 4 dollarcent minder waard. Door de stijging is de dogecoin weer in de top 10 van grootste cryptomunten naar marktwaarde beland. Avalanche moest plaatsmaken.

De koers van de dogecoin op 26 april 2022 rond 10.30 uur.
De koers van de dogecoin op 26 april 2022 rond 10.30 uur.
Coinmarketcap

Musk staat al lange tijd bekend als fervent supporter van de dogecoin. In het verleden beïnvloedde hij de koers van de crypto vaak met zijn tweets. Nu speculeren sommigen dat Musk van plan is om de munt op het platform te integreren, bijvoorbeeld als betaalmiddel.

De miljardair vroeg zich in een tweet eerder deze maand al af of het mogelijk zou zijn om met dogecoin te betalen voor Twitter Blue-abonnementen. Dit abonnement biedt gebruikers van het platform meer functies, zoals het ongedaan maken van een tweet.

Musk tweette vorig jaar ook dat hij met de ontwikkelaars achter de dogecoin samenwerkt om de efficiëntie van het systeem te verbeteren.

Toen de topman van Tesla in december aankondigde dat de maker van stekkerauto’s betalingen in dogecoin gaat accepteren voor merchandise, schoot de koers van de crypto ook met een kwart omhoog.

LEES OOK: Als Elon Musk Twitter overneemt, lopen adverteerders mogelijk weg, denken media-experts