Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00

Elon Musk, CEO van Tesla, The Boring Company, SpaceX en Neuralink, gaf donderdagnacht aan dat hij erover denkt om al zijn functies neer te leggen en een fulltime influencer te worden. Hij vroeg zijn twittervolgers of het een goed idee was.

In eerste instantie lijkt het erop dat Musk grapt, en zo wordt er voornamelijk ook op gereageerd door zijn mede-twitteraars. Bekende game-streamer Albi (SideArms) zegt dat hij de eerste abonnee wordt als Musk een Onlyfans-kanaal opzet.

Mr Beast, een van ’s werelds grootste youtubers met 84,2 miljoen abonnees, biedt Musk aan om hem te leren hoe hij kijkers krijgt op zijn youtube-video’s.

Een grap van Elon Musk of...

Nu lijkt het in eerste opzicht een grap van Musk, maar het kan een signaal zijn dat de rijkste man ter wereld op korte termijn toch echt wil stoppen met werken. Hij gaf in januari ook al aan dat hij graag wat meer vrije tijd zou willen in plaats van elke dag te werken. Tegelijkertijd werkt hij graag aan alle projecten en zou hij ze niet zomaar kunnen achterlaten.

Maar Musk relativeerde de uitspraak direct door te zeggen dat het logisch is dat niemand voor altijd CEO kan zijn. Hij verwacht daarom ook niet dat hij altijd de baas van Tesla kan zijn, zeker niet gezien de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt. Musk staat bekend om zijn 80-urige werkweken.

Naast dit alles verkocht Musk onlangs een gedeelte van zijn aandelen Tesla, waarbij hij zijn twittervolgers consulteerde dat een goed idee was. Initieel dacht men ook van deze tweet dat het een grap was, maar Musk heeft inmiddels al voor zo'n 9 miljard dollar aandelen Tesla verkocht.

Of de nieuwe tweet van Musk weer een grap is, of dat Musk op 1 januari toch ineens stopt met werken en selfies op Instagram gaat posten, moeten we nog zien.

Duidelijk is wel dat de grappen of serieuze tweets van de Tesla-CEO niet altijd in goede aarde vallen. Zo kreeg hij een boete van 20 miljoen dollar voor de overbekende '420-tweet', waarbij hij beweerde dat hij Tesla van de beurs zou halen bij een aandeelwaarde van 420 dollar (420 is een Amerikaanse referentie naar wietgebruik). Hij zou er al genoeg geld voor hebben opgehaald. Iets wat niet waar bleek te zijn.

LEES OOK: Zo ziet een dag van Elon Musk eruit: werken in sessies van 5 minuten, geen ontbijt en e-mail vermijden