Tesla-baas Elon Musk is opnieuw vader geworden. Zijn vriendin, zangeres Grimes, is bevallen van een zoon.

Het is de zesde zoon voor de 48-jarige Musk, die met zijn eerste vrouw een tweeling en een drieling kreeg.

De 32-jarige Grimes is voor het eerst moeder geworden. Het stel is sinds 2008 bij elkaar.

Musk twitterde dat het kind X Æ A-12 heet. Het is niet duidelijk of het om een grap of raadsel gaat.

Elon Musk, topman van de elektrische autobouwer Tesla, is weer vader geworden. Via Twitter heeft de 48-jarige Teslabaas maandag (lokale tijd) bekendgemaakt dat zijn vriendin, zangeres-songwriter Grimes, is bevallen van een zoon. “Moeder en baby maken het goed.”

Het kind heeft de naam X Æ A-12 gekregen, twitterde Musk. Of het om een grap of raadsel gaat, is onduidelijk.

Op Twitter proberen mensen te ontcijferen wat Musk bedoelt met zijn tweet. Mogelijke namen die de ronde doen, zijn Ash, Genesis en Jao.

Grimes gaf later een uitleg. De X staat voor een variabele (een onbekende hoeveelheid), Æ is de spelling van artificial intelligence in elventaal en A-12 is de voorloper van de SR-71, het favoriete vliegtuig van Grimes en Musk.

Zesde zoon voor Elon Musk

Musk, die drie keer is gescheiden waarvan twee keer van dezelfde vrouw, heeft nu zes zonen. Met zijn eerste vrouw Justine Wilson kreeg hij in 2004 een tweeling, Griffin and Xavier. Twee jaar later kwam daar een drieling bij: Damian, Saxon, and Kai.

De 32-jarige Canadese, wier echte naam Claire Boucher is, is voor het eerst moeder geworden. Ze krijgt brede erkenning voor haar muziek, een mix van pop, elektronica en indierock. Haar album ‘Visions’ werd door The New York Times uitgeroepen tot één van de indrukwekkendste albums van 2012.

Lees meer: De opvallende carrière van Grimes, de Canadese popster die aan het daten is met Tesla-baas Elon Musk

Hoe Elon Musk en Grimes elkaar hebben ontmoet

Grimes en Musk zijn sinds 2018 bij elkaar. In mei van dat jaar waren ze voor het eerst samen te zien bij het Met Gala, het benefietgala van het Metropolitan Museum of Art in New York.

Musk droeg een wit colbert en een shirt zonder kraag, terwijl Grimes schitterde in een futuristisch ensemble met een choker geïnspireerd op het Tesla-logo.

De techmiljardair en de Canadese zangeres zouden toen al een tijd stilletjes aan het daten zijn geweest. Het gerucht gaat dat het koppel elkaar online heeft ontmoet, daar vonden de twee elkaar in hun interesse voor kunstmatige intelligentie.

Musk zou Grimes hebben benaderd nadat hij zag dat de zangeres een alter ego had geschapen genaamd ‘Rococo Basilisk’, een samentrekking van de 18e-eeuwse stijl Rococo en Roko’s Basilisk. Dat laatste is een gedachte-experiment, waarbij kunstmatige intelligentie de wereld domineert en alles en iedereen straft dat zijn bestaan bedreigt.

Musk had de woordspeling willen gebruiken om de complexiteit van AI te duiden, maar Grimes was hem drie jaar voor. Volgens de zangeres toont haar door AI gemartelde karakter gelijkenissen met Marie Antoinette, de Franse extravagante koningin uit de barok, zei ze tegen Fuse.

Lees meer over Elon Musk: