Topman Elon Musk probeert het gezicht van Tesla te redden na de mislukte demonstratie van de nieuwe Cybertruck vorige week.

Op zaterdag plaatste hij een kort filmpje op Twitter waarmee hij wilde laten zien dat de van gewapend glas gemaakte ramen van de elektrische pick-uptruck steviger zijn dan het gemiddelde autoraam.

Dit is het filmpje waarop hoofdontwerper Franz von Holzhausen van Tesla een metalen balletje naar de ramen van de Cybertruck gooit:

Musk schreef daarbij: “Franz gooit stalen balletje naar een raam van de Cybertruck vlak voor de presentatie. Ik denk dat we nog wat verbeteringen moeten doorvoeren voor hij in productie gaat, haha.”

Het resultaat in dit filmpje is heel anders dan bij de live-presentatie van de Cybertruck afgelopen donderdag. Bij die demonstratie barstte het gewapende glas van de truck tot twee keer toe, toen de hoofdontwerper er een metalen kogel tegenaan gooide. Dat deed hij nadat de truck was bewerkt met een sloophamer die geen schade had opgeleverd.

Musk moest lachen op het podium om de mislukking en merkte droogjes op dat er "ruimte voor verbetering" is. Het filmpje daarvan ging viral en het aandeel Tesla kelderde.

Maandag probeerde Musk uit te leggen waarom er wel barsten in de ramen kwamen tijdens de demonstratie op het podium, maar bij eerdere testen niet.

"De sloophamer op de deur heeft de basis van glas gebroken en daardoor ketste het stalen balletje niet af", stelt hij. "We hadden eerst het metalen balletje tegen het raam moeten gooien en daarna met de sloophamer op de deur moeten slaan. Volgende keer..."

De Cybertruck is de eerste poging van Tesla om de markt voor pick-uptrucks te betreden. Dat kan nu de accu's voor de elektrische voertuigen steeds krachtiger worden. De truck is gemaakt van stevige materialen, zoals roestvrij staal en ijzersterk "gewapend" glas.

Tesla meldt op de website dat de Cybertruck eind volgend jaar in productie gaat en dat de goedkoopste versie 39.900 dollar gaat kosten.

De duurste versie kent een vanafprijs van 69.900 dollar. Deze variant heeft volgens het bedrijf een bereik van 800 kilometer, een trekvermogen van 7.000 kilo en versnelt binnen drie seconden van nul tot honderd kilometer per uur.

Musk maakte afgelopen weekend bekend dat er bij Tesla al 200.000 reserveringen zijn binnengekomen voor de elektrische pick-uptruck. Op dat nieuws krabbelde het aandeel weer wat op.

Lees meer over Tesla en elektrische auto's: