Het elektrisch aangedreven vliegtuig e-Genius, het onderzoeksvliegtuig van het Institut für Flugzeugbau (IFB) van de Universität Stuttgart, heeft het afgelopen weekeinde in Berlijn het record gevestigd voor langste vlucht met een door batterijen aangedreven vliegtuig.

Op de eerste wedstrijddag van de Green Speed Cup overbrugde het tweepersoons toestel een afstand van 405 km. De wedstrijd werd ook door het elektrische vliegtuig gewonnen.

Ter voorbereiding op de Green Speed Cup werd het toestel begin deze maand vanaf vliegveld Kornwestheim/Pattonville naar Straußberg gevlogen, een afstand van 560 km. Reeds bij de tussenstop in Dessau om de batterijen op te laden, had de e-Genius al zijn eerste wereldrecord te pakken. Een afstand van 393 km had eerder nog geen enkel vliegtuig op batterijen gevlogen.

Op de eerste wedstrijddag van de Green Speed Cup moest het toestel een afstand van 405 km overbruggen. Maar ook dat lukte de piloten en daarmee verbeterden ze het record voor op batterijen vliegende toestellen voor de tweede keer.

Tijdens de wedstrijd legden conventioneel aangedreven concurrenten het af tegen het toestel uit Stuttgart. Bij gelijke reistijd verbruikt het elektrische vliegtuig slechts een vijfde van de energie in vergelijking met conventionele tweezitters.

Lees meer luchtvaartnieuws op Luchtvaartnieuws.nl.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl