Het duurste appartement van Schotland dat uitzicht biedt op een wereldberoemd golfparcours is op de markt, aldus een online listing van het Britse onroerend goedbedrijf Savills.

Het tweekamerappartement naast het St. Andrews’ Old Course is op de markt voor 2,3 miljoen pond, ofwel zo’n 2,7 miljoen euro, volgens de listing. Het gaat om de hoogste prijs per vierkante meter die je momenteel op de Schotse woningmarkt zult vinden, schrijft Savills.

Het gebouw is eigendom van Kohler & Co, een Amerikaans bedrijf dat ook het nabijgelegen vijfsterrenhotel Old Course Hotel bezit. Wie het appartement koopt, geniet van verscheidene voordelen van het nabije hotel. Zo krijgen kopers er een 24 uurs-butlerservice bij, huishouding en privé-chefs, aldus de listing.

Wel moet de toekomstige koper in het achterhoofd houden dat hij of zij juridisch gezien niet fulltime in het appartement mag wonen. Het originele bestemmingsplan geeft aan dat alle appartementen in het overkoepelende gebouw “alleen gebruikt mogen worden als tweede woningen”, aldus de listing.

Bekijk het duurste appartement van Schotland

LEES OOK: Dit zijn 5 voorbeelden van moderne kastelen die je in Nederland en elders kunt kopen, als je zo’n vier ton tot €14 miljoen kan betalen