De terugreis van de spelers van het Duitse voetbalelftal verloopt niet vlekkeloos. Een kleine beschadiging van hun vliegtuig betekende een vertraging van bijna twee uur.

Eén van de wagentjes met koffers raakte het toestel en leverde een kras in de lak op, schrijft Der Spiegel. Die moest eerst worden geïnspecteerd, voordat het toestel de lucht in mocht.

Omstreeks 23.00 uur Nederlandse tijd vertrok het vliegtuig dan toch vanaf de luchthaven in Rio de Janeiro.

Vlucht LH2014 van Lufthansa zou eigenlijk om 9.00 uur dinsdagmorgen landen op luchthaven Tegel van Berlijn, maar dat werd een uurtje later.

Huldiging in Berlijn

De kampioensploeg van bondscoach Joachim Löw wacht een bijzonder feestelijk onthaal in de hoofdstad. De politie verwacht 100.000 voetbalfans in het gebied rond de Pariser Platz en de Brandenburger Tor, waar een groot podium is opgebouwd voor de huldiging van Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos en co.

Het vliegtuig met de voetbalploeg maakte voor de landing nog een ronde boven de stad en vloog recht boven de tienduizenden fans, die hun helden opwachten op de zogeheten 'Fanmeile', het plein dat speciaal is ingericht voor het onthaal. Aanvoerder Philipp Lahm stapte als eerste uit, met de gouden bokaal in zijn handen.

De spelers en hun bondscoach stapten direct na aankomst op Tegel in een touringcar, die richting de Brandenburger Tor zal rijden. Voor het laatste deel stappen de kampioenen over in een open truck.

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl