• Donald Trump krijgt als oud-president levenslang beveiliging, maar laat geheim agenten niet bij hem naar de wc gaan.
  • De Amerikaanse geheime dienst besteedt daarom naar verluidt bijna 35.000 dollar om dixi’s te huren.
  • Eerder liet Trump agenten van de geheime dienst betalen voor het gebruik van een kamer in zijn resort Mar-a-Lago.

De Amerikaanse geheime dienst besteedt 34.140 dollar aan de huur van mobiele toiletten in Bedminster in de staat New Jersey waar de voormalige president Donald Trump deze zomer verblijft. Dat blijkt uit federale gegevens verkregen door The Daily Beast.

Uit het onkostenrapport dat is ingezien door de nieuwssite blijkt dat de gehuurde badkamer-trailers afkomstig van Imperial Restrooms uit Saugerties in de staat New York zo’n 8.500 dollar per maand kosten. Deze zullen tot en met september in Bedminster blijven staan.

Trump, die de eerste maanden na zijn vertrek uit het Witte Huis doorbracht op zijn resort Mar-a-Lago in Florida, is van plan om tot de herfst in zijn golfclub in Bedminster te blijven, vertelden Trump-adviseurs in april aan Insider.

In januari meldde The Washington Post dat Trumps dochter Ivanka en zijn schoonzoon Jared Kushner agenten van de geheime dienst geen toestemming gaven om een van de zes badkamers te gebruiken in het huis van het echtpaar in de rijke wijk Kalorama in Washington D.C. 

Volgens het rapport heeft de geheime dienst sinds september 2017 ongeveer 140.000 dollar uitgegeven op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler om een nabijgelegen studioappartement in de kelder te huren zodat agenten de badkamer konden gebruiken.

Hoewel voormalige Amerikaanse presidenten de rest van hun leven bescherming genieten van de geheime dienst, is het ongebruikelijk ze huur in rekening te brengen.

Sinds hij zijn ambt verliet, heeft Trump de Amerikaanse regering minstens 40.000 dollar in rekening gebracht voor agenten van de geheime dienst die een eenpersoonskamer gebruiken in zijn resort Mar-a-Lago, meldt The Washington Post.

Lees meer over hoe het Donald Trump vergaat sinds zijn vertrek uit het Witte Huis: