• Donald Trump verdiende ten tijde van zijn presidentschap tussen de 1,6 miljard en 1,7 miljard dollar, blijkt uit openbaar gemaakte financiële documenten.
  • Ondanks dat betaalde hij over zijn eerste jaar als president slechts 750 dollar aan federale inkomstenbelasting.
  • De ex-president is nu een stuk minder rijk dan toen hij zijn intrek in het Witte Huis nam.

Donald Trump mag dan zijn presidentssalaris van 400.000 dollar weg hebben gegeven, het is slechts een tiende van een procent van het geld dat hij verdiende toen hij nog de machtigste man ter wereld was.

Gedurende zijn vierjarige ambtsperiode verdiende Trump tussen de 1,6 miljard en 1,79 miljard dollar. Daarvan was ongeveer 620 miljoen dollar afkomstig van zijn resort Mar-a-Lago, zijn hotel in Washington en drie van zijn golfbanen in de Verenigde Staten.

Ondanks dat Trump elk jaar honderden miljoenen dollars verdiende, betaalde hij slechts 750 dollar federale inkomstenbelasting over het eerste jaar dat hij het hoogste ambt bekleedde.

Dat blijkt uit financiële documenten van de voormalig president die openbaar zijn gemaakt door Citizens for Responsibility and Ehtics (CREW) in Washington. Deze liberale waakhond stelt dat Trumps salarisdonatie “slechts een rookgordijn was om vier jaar brutale corruptie te verhullen”.

CREW ontdekte dat de omzet van het Trump Hotel in Washington D.C. instortte door de coronapandemie, van 40 miljoen dollar in 2019 naar 15 miljoen dollar in 2020. Dat gebeurde niet met de omzet van zijn resort Mar-a-Lago, dat Trump het “Witte Huis van het Zuiden” heeft gedoopt.

Trump lijkt over het algemeen nu minder rijk te zijn dan toen hij zijn intrek nam in het Witte Huis. In de lijst van rijkste personen op aarde van Forbes kukelde hij van plek 275 in 2019 naar 352 in 2020. Zijn vermogen daalde van 3,1 miljard naar 2,5 miljard dollar.

Worstelend met schulden stopte de ex-president miljoenen dollars aan donaties voor zijn campagne van 2020 in de Trump Organization, schreef Forbes.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over Donald Trump: