Deutsche Bank en Signature Bank, waarmee Donald Trump jarenlang zakendeed, verbreken de banden met de president vanwege de bestorming op het Capitool door zijn supporters.

Signature Bank heeft ook opgeroepen tot het aftreden van de president, waarmee de bank voor het eerst in zijn bestaan commentaar levert op een politieke kwestie.

De twee banken sluiten aan bij een reeks bedrijven, waaronder Marriott Hotels en e-commerce-platform Shopify, die niet langer zakendoen met de president na de onlusten.

Twee tot voor kort aan Donald Trump trouwe banken verbreken nu de banden met de president nadat zijn supporters op 6 januari het Capitool bestormden.

Dat meldde financieel persbureau Bloomberg afgelopen maandag.

Deutsche Bank zal niet langer zakendoen met Trump en zijn bedrijf, zei een persoon die bekend is met de kwestie tegen Bloomberg. Ook de Amerikaanse Signature Bank heeft de banden met Trump verbroken en heeft opgeroepen tot zijn ontslag, luidt een verklaring aan het persbureau.

“Wij geloven dat het aftreden van de president van de Verenigde Staten een gepaste actie zou zijn, die in het beste belang is van onze natie en het Amerikaanse volk”, aldus Signature Bank in de verklaring die is opgetekend door Bloomberg.

"We hebben nooit eerder commentaar geleverd op een politieke kwestie en we hopen dat ook nooit meer te hoeven doen", voegde de New Yorkse bank toe.

In november was persbureau Reuters de eerste die meldde dat Deutsche Bank Trump wilde laten vallen vanwege de negatieve publiciteit rond de verkiezingen van november.

In de loop der jaren heeft de Duitse zakenbank zich ontpopt tot de grootste geldschieter van de Trump Organizatition, de holding waar Trumps hotels, golf resorts en andere bedrijven zijn ondergebracht. Inmiddels is Trump Deutsche Bank meer dan 300 miljoen dollar verschuldigd.

Signature Bank sluit twee persoonlijke rekeningen waar Trump in totaal ongeveer 5,3 miljoen dollar op heeft staan, liet een woordvoerder aan Bloomberg weten.

Signature deed ook zaken met anderen die gelinkt zijn aan Trump, waaronder zijn dochter Ivanka, zijn schoonzoon Jared Kushner en zijn voormalig advocaat en fixer Michael Cohen.

De banken sluiten aan bij een reeks bedrijven - waaronder Marriott Hotels, zorgverzekeraar Blue Cross Blue Shield Association en e-commerce-platform Shopify - die de banden met de president verbreken na de gewelddadige bestorming op het Capitool, waarbij vijf doden zijn gevallen.

Vertegenwoordigers van de Trump Organization hebben niet direct gereageerd op Insiders verzoek om commentaar.

Lees meer over Donald Trump: