• Donald Trump bluft volgens zijn voormalige advocaat Michael Cohen, als hij zegt zich opnieuw te kandideren voor het Amerikaanse presidentschap.
  • Cohen zegt dat Trump het nooit zou kunnen verkroppen twee keer te verliezen.
  • Volgens Cohen blijft Trump alleen maar hinten op een nieuwe campagne, omdat hij dol is op aandacht en veel geld aan het verdienen is.

Voormalig advocaat Michael Cohen van oud-president Donald Trump zegt tegen Insider dat Trump bluft en helemaal niet opnieuw mee wil doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Zijn onverzadigbare behoefte aan aandacht is een van de twee redenen dat hij blijft suggereren dat hij in 2024 weer mee wil doen”, zegt Michael Cohen in een interview. “De andere reden is dat hij nu meer geld verdient dan ooit tevoren.”

Trump heeft sinds zijn vertrek uit het Witte Huis meermaals laten doorschemeren in 2024 weer campagne te gaan voeren voor het presidentschap. De voormalige president heeft meer geld opgehaald dan welke Republikein ooit in de eerste helft van dit jaar en had eind juni een oorlogskas van meer dan 100 miljoen dollar, zo meldde The New York Times.

Hoewel Trump heeft toegezegd meer Republikeinse politici te helpen om gekozen te worden in het Amerikaanse Congres, heeft hij volgens de site Politico nog geen geld besteed aan onderzoeken naar de verkiezingen of campagnes van Republikeinen. Trump heeft het ingezamelde geld vooral besteed voor eigen doeleinden, het organiseren van evenementen, reizen en aan salarissen voor zijn medewerkers. Hij heeft ook een deel van het geld gebruikt voor de juridische strijd tegen de verkiezingsresultaten van 2020.

Cohen beschrijft Trump tegenover Insider als “de grootste oplichter uit de geschiedenis van de Amerikaanse politiek” en zei dat Trump uiteindelijk met “een handvol redenen zal komen waarom hij zich niet opnieuw kandidaat gaat stellen en anderen de schuld gaat geven voor dat besluit.”

"Hij zal zeggen dat hij niet opnieuw mee gaat doen vanwege alle haat die hij ervaart, of vanwege de Democraten of omdat hij zijn familie niet opnieuw alles wil laten doorstaan", zegt Cohen. "Hij kan het niet uitstaan dat hij twee keer zou verliezen, maar zal tot het allerlaatste moment de boel blijven bedriegen."

De voormalige president "probeert nog enige vorm van macht en relevantie te behouden, terwijl hij dat niet meer heeft", zegt Cohen. Hij was lange tijd de persoonlijke juridische adviseur van Trump en was een van zijn trouwste medewerkers, maar keerde zich later fel tegen zijn voormalige baas. Inmiddels zit Cogeb een gevangenisstraf uit van drie jaar voor belastingfraude en het overtreden van regels voor de campagnefinanciering.

Een woordvoerder van Trump wilde niet direct reageren op de uitspraken van Cohen.

Lees hier meer over het wel en wee van Donald Trump sinds zijn vertrek uit het Witte Huis: