• De 38-jarige Amerikaan Eric Hackney raakte afgelopen jaar werkloos en begon te speculeren op de beurs via de beleggingsapp Robinhood.
  • Zijn timing met het aandeel GameStop en met de cryptomunt dogecoin was niet erg gelukkig.
  • Begin deze maand kocht Hackney 20 miljard eenheden van de obscure cryptomunt ASS Coin. Hij is nog altijd geen miljonair.

Op de cryptomarkt hoor je regelmatig verhalen van beleggers die in korte tijd miljonair zijn geworden, doordat ze forse hebben ingezet op een specifieke coin die daarna hard is gestegen. Maar gokken op de cryptomarkt kan natuurlijk ook heel anders uitpakken.

Zo schrijft persbureau Bloomberg in een artikel getiteld ‘Verhalen uit de periferie van de cryptohype‘ over een Amerikaanse millennial die zichzelf had voorgenomen om geld te verdienen met ‘gehypete’ beleggingen.

De 38-jarige Eric Hackney werd afgelopen jaar werkloos tijdens de coronapandemie en besloot zich via de beleggingsapp Robinhood op de financiële markten te storten. Hackney is een typische exponent van particuliere beleggers die zich via sociale media oriënteren op beleggen.

De voormalige barman uit de stad Tampa in Florida deed begin dit jaar mee aan de speculatieve gekte rond het aandeel GameStop, dat via het sociale platform Reddit werd gepromoot en in korte tijd hard steeg, maar vervolgens ook weer flink inzakte.

Tegen Bloomberg zegt Hackney dat hij met zijn belegging in GameStop even op winst stond en "toen ineens niet meer."

Hackney heeft zich ook op de ludieke cryptomunt dogecoin gestort, die begin dit jaar minder dan een halve cent waard was, begin mei naar een record van 0,73 dollar steeg en daarna weer halveerde in waarde.

Hackney kocht de dogecoin in januari toen de koers op 4 dollarcent stond, maar werd nerveus van de wilde koersbewegingen en verkocht de cryptomunt al snel weer. Pas daarna steeg de dogecoin tot ongekende hoogte en bereikte deze cryptomunt begin deze maand het recordniveau van 0,73 dollar.

Van GameStop en dogecoin naar ASS Coin

Toen Hackney begin mei zag wat hij had gemist met de dogecoin, bedacht hij: dit nooit meer, aldus Bloomberg. Hij stopte daarom 500 dollar in een tamelijk obscure cryptomunt: de ASS Coin (Australian Save Shephard).

De ASS Coin heeft per eenheid een bijzonder lage waarde van 10 cijfers achter de komma. In dollars is deze coin momenteel 0,0000000119 dollar per token waard. Vandaar dat Hackney volgens Bloomberg 20 miljard van deze coins kon kopen.

De koersgrafiek van de ASS Coin toont een piek begin mei, maar sindsdien is sprake van een dalend verloop.

De beoogde klapper is nog niet gekomen voor Hackney.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: